25 Kasım Antalya Kadın Platformu: Sokağa, eyleme, özgürleşmeye
25 Kasım Antalya Kadın Platformu yaptığı açıklama ile 25 Kasım’da kadınları alanlarda olmaya çağırdı. Kadınlar Antalya’da 25 Kasım’da 14.00’te Aydın Kanza Parkı’nda buluşacak.

25 Kasım Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım kapsamında yapacakları etkinlikleri yaptıkları basın toplantısıyla açıkladı. Büro emekçileri Sendikası Antalya Şubesinde düzenledikleri toplantıda kadınlar, “Erkek-devlet şiddetine karşı kadınları sokağa, eyleme, özgürleşmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Aynur Seyrek, “Kadına yönelik şiddet, her gün farklı şekillerde yaşamlarımıza ve haklarımıza saldırı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Kadın katliamları, taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarının ardı arkası kesilmiyor. Derinleşen ekonomik krizin faturasını bizlere ödetmek isteyen AKP iktidarı, boşanma sonrası nafaka hakkımıza dahi saldırarak bizleri daha da yoksullaştırmak istiyor, güvencesizlik ve erkek şiddeti arasında tercih yapmaya zorluyor” diye konuştu. Açıklamanın tamamı şöyle:

İktidarın savaş politikaları biz kadınlara yoksulluk ve gözyaşı olarak yansımakta iken, muhalif kadınlara yönelik tutuklama ve gözaltı terörü ile politika yapma hakkımız engellenmek istenmektedir. Cezaevlerinde siyasi tutsak kadınlar baskı ve tacize maruz kalmakta, birçok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda bırakılmaktadır. Devletin kadın politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz.

LGBTİ’lerin temel hak ve özgürlükleri anayasal güvence altına alınmadığı sürece nefret cinayetlerinin sonunun gelmeyeceğini biliyoruz ve homofobiye-transfobiye karşı ses çıkarıyoruz!

Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini,
sesimize katmaya çağırıyoruz!
Yaşasın kadın dayanışması!

25 KASIM ANTALYA KADIN PLATFORMU 25 KASIM ETİNLİKLERİ
*18 Kasım Pazar günü 14.00’te Aydın Kanza Kültür Salonu’nda nafaka hakkı konulu panel düzenlenecek.
*19 Kasım Pazartesi günü 12.30’da Güllük Postanesinden kadın mahpuslara dayanışma kartları gönderilecek
*25 Kasım’da Aydın Kanza Parkı’nda 14.00’te buluşacak kadınlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek.


İlgili haberler
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım etkinlik...

Esenyalı Kadın Dayanışma derneği 25 Kasım’a giderken bir dizi etkinlik düzenleyerek kadınlarla bir a...

25 KASIM’A DOĞRU: Şiddete karşı haklarımızı ve eme...

Krizin etkisiyle haklarımıza saldırılar ve kadına yönelik şiddetteki artış tesadüf değil. 25 Kasım’d...

Ankaralı kadınlar: Haklarımız ve hayatlarımız için...

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım programını açıkladı. Kadınlar, şiddetin, yoksulluğun, işsizliğin, s...