15 yaşındaki Elif Çakal’ın şüpheli ölümünde 4 tutuklama talebi
İstanbul Sultangazi’de 15 yaşındaki Elif Çakal’ın uçurumdan düşerek hayatını kaybetmesine dair gözaltına alınan 4 arkadaşı, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Sultangazi’de 15 yaşındaki Elif Çakal’ın uçurumdan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 4 arkadaşı, “kasten öldürme” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

DHA’nın aktardığına göre olay önceki gün akşam saatlerinde Cebeci Mahallesi’nde yaşandı. 4 arkadaşıyla birlikte piknik yapmak için ormanlık alana giden Elif Çakal, şüpheli şekilde uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi. Olay anında Çakal’ın yanında bulunan 4 arkadaşından erkek olan 2’si olay yerinden kaçtı.

Olay sonrası Çakal’ın 4 arkadaşı da gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa Adliyesinde bugün savcılıkta ifadeleri alınan 4 kişi, “kasten öldürme” suçundan tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Elif Çakır/Fotğraf: DHA

ANNE HACER ÇAKAL: ÇOCUĞUMU UÇURUMDAN AŞAĞI İTTİLER

Kızının cenazesini Adli Tıp Kurumundan alırken konuşan anne Hacer Çakal, şunları söylemişti:

“Konuştuğu bir çocuk vardı. Bir gün önce kapıya gelip Elif’e, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. ‘Bir gün sonra ölüsünü alacaksınız’ dedi. Onun üzerine bu olay oldu. Tehdit etti. Ben de çocukla tartıştım. Onların bir parmağı var. Konuştuğu çocuğu bulup sıkıştırdım. Üzgündü. O Senem, kızımı gece saatlerinde hep çağırırdı. Birkaç gün önce de tehdit etti. Sesli mesajlar atmış; ‘Seni o oğlanların yanında kurtarmayacağım’ diye. Kızım da ağlayarak sesli mesaj atmış. ‘Bana bir şey yapmayın’ demiş. Onlar yaptılar. Benim çocuğumu uçurumdan aşağı ittiler. İntihar edecek bir çocuk değildi.”

Baba Kadir Çakal ise “Senem diye bir kız var, o götürmüş. İçirmişler, uçurumdan aşağı atmışlar. Onlardan şüpheleniyorum. Elif çok korkardı, balkondan bile bakamazdı” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ülkede 1 gün: Kadın cinayeti, şiddet, şüpheli ölüm...

Son 24 saat içinde basına yansıyan 7 olay kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin, şiddetin,...

Duygu Delen’in ölümünde şüpheliye tahliye!

Duygu Delen’in ölümünde ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan e...