Narin'in öldürülmesine ilişkin gözaltı süresi uzatıldı
Narin Güran cinayeti soruşturmasında 24 şüphelinin gözaltı süresi uzatıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin'in cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında anne ve babasının da olduğu 24 şüphelinin gözaltı süresi 1 gün uzatıldı.

Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu öğrenilmişti. 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan E.G. olduğu belirtilmişti.

YAYIN YASAĞI KALKTI, 'GİZLİLİK' SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin Güran cinayeti soruşturmasında gizlilik kararının sürdüğü yönünde açıklama yaptı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, soruşturmayla ilgili getirilen yayın yasağının dün kaldırıldığını duyurmuştu.

Altun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dün kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurladığımız masum kızımız Narin’in katledilişi ile alakalı soruşturmada alınan gizlilik kararı halen geçerlidir. Geleneksel ve dijital medya mecralarında soruşturmanın gizliliğine ve salahiyetine zarar verecek dezenformasyon içeren bilgilerin yayıldığı, kamuoyunun hassasiyetlerinin belli çevrelerce kullanılarak konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığı müşahede edilmektedir."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ise dün cinayet soruşturmasıyla ilgili getirilen yayın yasağının Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldığını duyurmuştu. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar: 'Narin'in...

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar, Narin'in ölümünün sorumlularının bulunması ve cezalandırılmas...

Narin Güran'ın ölümü Meclis gündeminde: Göreviniz...

8 yaşında katledilen Narin Güran'la ilgili DEM Parti ve TİP milletvekilleri Adalet Bakanlığı ve İçiş...

Narin Güran'ın ölümü ile ilgili AKP ve HÜDA PAR'da...

Narin Güran'ın için ATK önünde bekleyenlerle konuşan HÜDA PAR yöneticisi Vedat Turgut, suçu "Batı kü...