Narin cinayetinde yeni delil: 'Daha ölmemiş' mesajlaşması
Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi gözaltına alındı. 15 yaşın altında olduğu için adli kontrolle serbest bırakılan R.A. tutuklandı.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedine ulaşılan Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın ifadesi, işçisinin oğlu 15 yaşındaki R.A. ile telefon kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından yeniden alındı. 15 yaşının altında olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve ardından yeniden gözaltına alınan R.A. tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e yükseldi.

Salim Güran'ın, R.A.'ya "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta" şeklinde mesaj atarak R.A.'yı yönlendirdiği, R.A.'nın ise "Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş” diye yanıt verdiği kayıtlar dosyaya girdi. Bu mesajların ortaya çıkmasının ardından yeniden gözaltına alınan R.A., ifadesi sonrasında tutuklandı.
Söz konusu mesajlaşma sorgu sırasında R.A.'ya soruldu. R.A. "Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum" dedi.

Mesajlaşmaların ortaya çıkarılması üzerine yeniden ifade vermesi için adliyeye getirilen amca Salim Güran, R.A. ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin "Bahsetmiş olduğunuz görüşme içeriğini hatırladım. Mısır arazisinin sulamasını yaparken kullandığım trafonun elektriğini bazen kaçak yapmak için bir alet kullanıyordum. Olay günü de o aleti, R.A.'yı bırakmış olduğum taş dibinden alması için aradım. Görüşme içeriği tamamen bununla alakalıdır. Narin'in ölümü ile herhangi bir ilgisi yoktur" dedi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Güran, ilk ifadesinin aksine çelişkili ifadeler de verdi. Savcılığa çıkarıldıktan sonra 2 Eylül'deki ilk ifadesinde telefon kayıtlarını neden sildiğine ilişkin soruya, Narin'in babasının ahırında 380 mermi yakalandığı iddiasıyla cevap veren Güran, 13 Eylül'de 3 savcı eşliğinden yeniden alınan ifadesinde ise bu kez 380 mermiden bahsetmedi. Onun yerine "hayat kadınları" ile görüşmesi olduğunu iddia etti. Güran, "Telefon mesajlarını hayat kadınlarıyla yazışmalarım var, o nedenle sildim. Aile üyelerinin neden telefonlarını sildiğini bilmiyorum" diyerek kendini savundu.

Telefon kayıtlarında yapılan incelemelerde Salim Güran’ın baz sinyalleri, verdiği ifadelerle çelişiyor. Narin’in cansız bedeninin bulunduğu gün, Salim Güran'ın Nevzat Bahtiyar ile 15.21 ile 15.46 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar'ın ifadesiyle uyumlu olarak birlikte olduklarına dair HTS analizleri sorulduğunda, Güran, analizlerin yanlış olduğunu öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

TBMM'DE ''ÇOCUK HAKKI İZLEME KOMİSYONU'' KURULMASI TEKLİFİ
CHP Grup Başkan vekilleri Murat Emir, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır, TBMM bünyesinde 'Çocuk Hakkı İzleme Komisyonu' adı altında daimi ihtisas komisyonu kurulması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, çocuk hakları eksenli bir ihtisas komisyonuyla yaşanan sorunların çözümünde çok daha etkili bir çalışmanın ortaya koyulabileceği vurgulanarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde çocuk haklarının geliştirilmesi, çocukların korunması alanında profesyoneller ve sivil toplum kuruluşları ile iletişimi sağlayacak, her yasa tasarısını çocuk haklarına uygunluk açısından inceleyecek, yıllık bütçelerde çocuklara yeterli kaynak ayrılmasını sağlamayı önceleyecek daimi bir ihtisas komisyonunun kurulmasına ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verildi.