Mudanya'da kadınlar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği'nde buluştu
Kadınlar, Mudanya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği'nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Mudanya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği bugün dayanışma kahvaltısı düzenledi. Çoğunluğu kadınların katıldığı kahvaltıda dayanışmanın önemi üzerine konuşuldu. Etkinlikte 1 Mayıs'a çağrı yapıldı. 

Etkinlikte konuşma yapan dernek başkanı Saniye Altunkul, "Biz bugün birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı ile bir araya geldik. Burada kadın arkadaşlarımız ile düzenli olarak bir araya gelip sorunlarımızı konuştuğumuz, aynı zamanda bir arada olmanın bize verdiği gücü tartıştığımız birçok etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikte onlardan birisi. Bu kalabalık da gösteriyor ki bir arada olduğumuzda daha güçlüyüz. Biz platform toplantılarına ilk gittiğimiz zamanlar 15-20 kişiydik, şu an 100’e yakın kadınla birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan kadınlar kendi aralarında sohbet ederken birlikte olmanın ve dayanışma içerisinde olmanın önemlerinden bahsettiler, sohbetlerine dahil olup bugün kahvaltıda olmalarının sebebini soruyoruz kadınlardan birine; “Ben ev hanımıyım, çalışmıyorum. Burada aslında niyetimiz kopmamak. Kadınlar bir arada olduklarında daha güçlü oluyor. Alanlarda olmak, sesimizi duyurmak istiyoruz” diye aktarıyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği yeni yaşını...

Ekmek ve Gül okuru kadınların biraraya gelerek, Ankara'da kurduğu Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Der...

1 Mayıs lise öğrencilerinin de kürsüsüdür

‘Biz lise öğrencileri de 1 Mayıs’ı kürsü gibi kullanmalı ve ücretsiz, nitelikli eğitim, okullarda bi...

Mersin’de kadınlardan ‘eşitlik için dans et’ festi...

Günebakan Kadın Derneği’nin toplumsal cinsiyet farkındalığı için her yıl düzenlediği “eşitlik için d...