İzmir Barosu: Yeter artık, kadına yönelik şiddeti önleyin
İzmir Barosu dün 8 kadının katledilmesine tepki gösterdi. Açıklamada iktidarın kadına yönelik şiddete önlem almamasının katilleri cesaretlendirdiği belirtilerek, İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapıldı.

İzmir Barosu bir günde 8 kadının katledilmesine tepki göstererek İstanbul Sözleşmesi’ vurgusu yaptı.

8 kadının; ayrıldığı ya da boşanma aşamasında olduğu eşleri(!) tarafından vahşice katledildiği belirtilen açıklamada; “Bireyin en temel hakkı olan “yaşam hakkı”nı dahi sağlayamayan siyasi iradenin gündemi seçim iken, bizler bir gecede tek adamın keyfiliği ile çıkılan İstanbul Sözleşmesi’nin önemine bir kez daha vurgu yapmak zorunda kalıyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemede bütüncül politikalar geliştiremeyen siyasi irade, şiddeti soruşturma ve kovuşturmada da etkisiz kalınca katillerin cesaret bulduğunu bir kez daha haykırıyoruz” denildi.

İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapılan açıklamada şöyle denildi; “İzmir Barosu olarak kadına yönelik şiddetin son bulması, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması ve 6284 sayılı Kanun’un etkin biçimde uygulanmasını sağlamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyor; yitirdiğimiz kadınların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bugün 6 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Aile Bakanının "Kadınlarımız özgürlüğün tadını çıkardı" sözlerine karşın bir günde 6 kadın, erkekler...

KCDP: 2023 yılında 315 kadın cinayeti, 248 şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 yılında 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğün...

İzmir Barosu: Haksızlığa uğrayan tek bir kadın dah...

İzmir Barosu, 25 Kasım kapsamında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, faillerden ziyade kadınlar...