İstismar iddiasına karşı İzmir’de veliler açıklama yapacak
Alsancak Melih Özakat İlkokuluna tamir için gelen kişinin çocukları istismar ettiği iddia edildi. Şüpheli gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılırken, veliler pazartesi açıklama yapacak.

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak Melih Özakat İlkokulunda, 25 Eylül pazartesi günü okula bilgisayar tamiri için gelen erkeğin, okulun kızlar tuvaletine girerek kız öğrencileri istismar ettiği iddia edildi. Veliler yaşanan olaya ilişkin şahıstan şikayetçi olurken, tacizle suçlanan kişi gözaltına alındı. Şüpheli suçlamaları reddetti.

Şüpheli emniyete verdiği ifadede, sadece sevgi gösterisinde bulunduğunu ve kötü bir niyeti olmadığını söyledi. İfade işleminden sonra şahıs adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Veliler, çocukların okullardaki güvenliğinden endişe ettiklerini ifade ederken, şahsın adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki gösterdi. “Çocuklarımıza fiziken bakımları yapılmış, eğitim öğretime hazır okullarda, güvenli ve korunaklı bir okul ortamında eğitim alacakları koşulları hazırlamak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevidir. Bu nedenle, İzmir İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz ve gerekli önlemleri alması konusunda görevini yapmaya davet ediyoruz. Biz veliler, bu koşullar sağlanana kadar, karşımızda bu ciddiyette ve liyakatte sorumlular görene kadar çocuklarımız için mücadele edeceğiz” diyen veliler, 2 Ekim Pazartesi günü 16.00’da okul önünde basın açıklaması düzenleyecek.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Dersim’de çalıştığı işyerinde tacize uğrayan öğren...

Harçlığını çıkarmak için girdiği kebapçıda aşçının tacizine maruz kalan H.K., işveren olaya göz yumu...

GÜNÜN DİKKATİ: Online tacize maruz kalan kadın say...

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber orta...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan kah...

Kötüyü, eril aklı, şiddeti, istismarı, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan şey haklı olanın, yaşam...