Engelli kadına cinsel saldırıda tutuksuz yargılama sürdürülüyor
Yüzde 50 engelli S.Y.'yi kaçırarak cinsel saldırıda bulmalarına rağmen 2,5 senedir tutuklanmayan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir'in davası eksik hususların giderilmesi için 4 Temmuz'a ertelendi.

2021 yılında yüzde 50 engelli olan S.Y’yi silah zoruyla İzmit’ten İstanbul’a kaçırarak cinsel saldırıda bulunan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir’in yargılandığı davanın 3'üncü duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

PİRHA'da yer alan habere göre duruşma, eksik hususların giderilmesi için 4 Temmuz’a ertelendi.

Yüzde 50 engelli olan S.Y’yi silah zoruyla İzmit’ten İstanbul’a kaçırarak uyuşturucu madde içiren ve işkenceyle cinsel saldırıda bulunan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir, suçlarını itiraf etmesine rağmen 2 buçuk senedir tutuklanmıyor.

NE OLMUŞTU?

Faillerden Deniz Halisdemir’in 2 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Tunceli Nöbetçi Mahkemesine verdiği savunma dilekçesinde cinsel saldırı suçunu kabul ettiği belge ortaya çıkmıştı.

Faillerden Ergün Sevinç’in şikayet sonrasında HTS kayıtlarının çıkmaması için farklı telefon numaraları verdiği bilgisini de veren fail Halisdemir, “S.Y. isimli şahısta zeka geriliği mevcuttu, kendisi zihinsel engelli olduğu için hiçbir şey anlamaz diye düşünmüştük. Ergün Sevinç, tarafıma ‘İfadeni falan alırlarsa babanın ya da annenin telefon numarasını verirsin, HTS kayıtlarında İstanbul’da olduğumuz ortaya çıkmasın, ben de zaten G’nin numarasını kendi numaram olarak vereceğim” dediğini aktarmıştı.

Halisdemir, diğer cinsel saldırı faili olan Ergün Sevinç’in yurt dışına kaçmayı planladığını dilekçesinde ayrıca belirtmişti.

Sanıkların suçlarını kabul etmelerine rağmen cezalandırılmadığını söyleyen mağdur S.Y’nin akrabası, “Şahıslar ceza almıyorlar, böyle bir durumda suçlarını itiraf edecekler ama tutuklanamayacaklar bu nasıl oluyor. Davanın iddianamesi 1.5 yıl sonra hazırlandı. Bu kişiler suçlarını kabul etmelerine rağmen hiçbir ceza almıyorlar” diyerek isyan etmişti.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan/csgorselarsiv.org 

İlgili haberler
Tarikat liderinin tecavüzüne maruz kalan engelli k...

Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade’nin tecavüzüne maruz kalan zihinsel engelli E.D. intih...

19 yaşındaki engelli kadın tecavüze uğradı, Yeldeğ...

Yeldeğirmeni Mahallesi‘nde zihinsel engelli bir kadının, yöre derneği yöneticisi tarafından tecavüze...

GÜNÜN KISASI: Görme engelli kadınlar her yerde!

Engelli kadınların toplumda görülmemesi, yer edinememesi en büyük sorunlardan biri…”Engelli kadınlar...