Çocuğu sistematik istismar eden erkek adli kontrolle serbest
İstismara uğrayan çocuğun yakını: 'En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu şahıs dışarda. Başka çocuklara zarar vermesin. Sesimizi duyurmak istiyoruz'

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, bir çocuğu 2021 yılından bu yana sistematik bir şekilde istismara ve şiddete maruz bırakan Ebuzeyid Gülsünadli kontrol ile serbest.

JINNEWS’in haberine göre, çocuğun olayı anlatması üzerine aile failden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan fail, 13 Ağustos’ta Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, failin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını karar verdi. Aile ise, failin serbest bırakılmasına ilişkin itirazda bulundu.

Yaşananlara ilişkin konuşan çocuğun yakını F., “Onun arkası kuvvetli. Serbest bırakılmak için her şeyi yapmış. Bizimse kimsemiz yok. Herkesten yardım istiyoruz. Tüm kadın örgütlerine sesleniyorum. Ne gerekiyorsa yapalım. Kızımızın psikolojik durumu çok kötü. Tek istediğim cezaevine girip cezasını çekmesi. AKP’ye üye olduğunu biliyorum. Yoksa serbest bırakılır mı? Tutuklu yargılanmasını talep ediyorum. Cezaevine girsin istiyorum. Tehditleri başladı, küfürler ediyor. Bir yeğeni polis, bir kardeşi gardiyan onların arkası kuvvetli ki bize bunu yapıyorlar. Hakkımızı arıyoruz. Hepinizin çocuğu var. Hepinizden destek istiyoruz. Biz hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. En ağır cezayı almasını istiyorum. Bu şahıs dışarda. Başka çocuklara zarar vermesin. Sesimizi duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül