Bakanlıktan H.K.G'ye istismar davasına yayın yasağı talebi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yarın başlayacak duruşmanın kapalı yapılmasını ve yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi “müridi” Kadir İstekli ile “evlendirmesi” ve yaşamı boyunca istismara bırakılmasıyla ilgili yarın görülecek davada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yayın yasağı talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma öncesinde mahkemeden davanın kapalı yapılmasını ve olaya ilişkin yayın yasağı konulmasını talep etti.

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma öncesinde mahkemeye dilekçe vererek, davada gizlilik kararı alınarak duruşmaların kapalı yapılmasını ve davaya ilişkin yayın yasağı konulmasını talep etti. Mahkemenin, yarın başlayacak duruşmada ilk olarak bu talebi ele alması bekleniyor. Eğer gizlilik kararı konulursa duruşmaya yalnızca failler, taraf avukatları ve H.K.G katılacak. Diğer izleyiciler ve basın mensupları ise salondan dışarı çıkarılacak.

Jinnews'un haberine göre mahkemenin talebi üzerine rapor hazırlayan Adli Tıp Kurumu (ATK), H.K.G.'nin ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verdi.

Mahkemenin isteği üzerine hazırlanan ATK raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Yukarıdaki tıbbi belgeler ve dava dosyasının tetkikinde elde edilen ve adli psikiyatriyi ilgilendiren hususların değerlendirilmesinde; (…) mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olan travma sonrası stres bozukluğu denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği, bu duruma göre H.K.G'nin mağduru bulunduğu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu oy birliği ile mütalaa olunur."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...

Tarikatta çocuk istismarı soruşturmasında Kadir İs...

H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alı...