Altın Portakal'da, Ayşenur ve İkbal anıldı
Altın Portakal'da törenin açılış konuşmasını yapan Saadet Işık Aksoy ve Başarı Ödülü olan oyuncu Farah Zeynep Abdullah son günlerde yaşanan kadına şiddet olaylarıyla ilgili konuşma yaptı.

Geçen yıl sansür nedeniyle iptal edilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl "Hikayemiz Birlikte" temasıyla sanatseverlerle buluştu. Törenin açılış konuşmasını yapan Saadet Işık Aksoy ve Başarı Ödülü olan oyuncu Farah Zeynep Abdullah son günlerde yaşanan kadın katliamlarıyla ilgili konuşma yaptı.

AKSOY, AYŞENUR VE İKBAL’İ ANDI

Saadet Işık Aksoy, sözlerine önceki gün İstanbul'da Semih Çelik tarafından yarım saat arayla katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i anarak başladı. Aksoy, "Türkiye'de yaşanan kadın cinayetleri karşısında inanılmaz bir acıyla bu sahnedeyim. Ülkemizin gerçeği bu maalesef, biliyoruz hepimiz. Katledilen kız kardeşlerimiz için büyük bir üzüntü yaşıyorum. İzin verirseniz şu anda, burada onları saygıyla anmak istiyorum ve hepimiz için adalet diliyorum"

'BU ÖDÜLÜ PES ETMEYEN KADINLAR İÇİN ALMAK İSTİYORUM'

Farah Zeynep Abdullah ise yaptığı konuşmada, "Dün kötüydü, bugün daha kötü... Çok korkuyorum daha da kötü olacak diye. Kısa keseceğim. Ben bu ödülü izninizle bu erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu, henüz daha sektör bile diyemeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, konuşmaktan korkmayan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
58. Antalya Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu...

58. Antalya Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nihal Yalçın konuşmasını İstanbul Söz...

Ankara Platformu: 'Hesabını soracağız'

Ankara Platformu İkbal ve Ayşenur için Kolej metrosunda bir araya geldi. Yürüyüş yaparak Sakarya Mey...

Koruma mekanizmaları yok, kadınlar ölüme mahkum ed...

Artan kadın cinayetleri ve 2 kadının vahşice katledilmesine kadın örgütleri tepkili; "İktidar kadınl...