Öğretim görevlisi öğrenciyi taciz etti, sadece uyarı cezası aldı
Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrencisi öğretim görevlisi tarafından geçtiğimiz ekim ayında sözlü tacize uğramıştı. İlk duruşması görülen taciz davası sanık duruşmaya katılmadığı için ertelendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bir kadın öğrencinin, öğrenim gördüğü bölümdeki bir erkek öğretim üyesi tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen sözlü cinsel taciz davasının ilk duruşması 7 Mart’ta Muğla 1. Asliye Mahkemesinde görüldü.

Geçtiğimiz ekim ayında, dersini aldığı bir öğretim üyesinin ders arasında kendisini odasına çağırarak sözlü tacizde bulunduğunu iddia eden kadın öğrenci, üniversite yönetimine yazılı dilekçe ile şikâyetini sunmuş, ardından savcılığa başvurmuştu. Açılan davanın görülen ilk duruşmasına sanık öğretim görevlisi katılmadı. Sanık avukatları da duruşmaya geç geldi. Avukatın geç gelmesi sebebiyle mağdurun ifadesi ikinci kez alındı. Sanığın ve sanığın beyan ettiği tanıkların mahkemede hazır bulunmaması nedeniyle dava 30 Mayıs tarihine ertelendi.

MUĞLA KADIN PLATFORMU: ÜNİVERSİTE GEREĞİNİ YAPMALIDIR
Dava öncesi, Muğla Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, tacize tepki göstermek için adliye binası önünde toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen Muğla Kadın Platformu üyesi kadınlar, OHAL gerekçe gösterilerek polis tarafından engellendi. Kadınlar açıklamayı KESK Muğla Şubeler Platformunda gerçekleştirdi. Platform adına açıklama yapan Şule Sındırgılıoğlu “Sonuna kadar mağdurun ve ailesinin yanında olacağız kamuoyuna buradan duyuyoruz’’ dedi. Üniversite yönetiminin konuya kayıtsız kaldığını döyleyen Sındırlıoğlu şöyle devam etti: “2017 yılının ekim ayında yaşanan olayla ilgili başlatılan hukukî süreçte, savcılık mağduriyetin önlenmesi amacı ile iki aylık koruyucu tedbir kararı aldı ve zanlı hakkında Rektörlükten görevden uzaklaştırma talep etti. Üniversite yönetimi dekanlık düzeyinde soruşturma başlattı, ancak zanlının dersini üstlenmesini engellemekten başka bir şey yapmadı. Soruşturma ‘uyarı cezası’ ile sonuçlandırıldı. Mağdurun açısından katlanılması mümkün olmayan ve aylar süren bu süreçte, saldırganın kendisine 50 metreden fazla yaklaşmasını yasaklayan koruyucu tedbir kararına rağmen, mağdur her gün öğrenim görmekle yükümlü olduğu çeşitli ortamlarda saldırganla yüz yüze gelmek zorunda kalmıştır. Üniversite yönetimi bir an önce bu duruma engel olmalı ve gereğini yapmalıdır.”
İlgili haberler
ODTÜ’deki ‘abaza yürüyüşü’ gelenek değil taciz!

ODTÜ’de yıllardır elektrik kesintilerinde kadın yurdu önünce yaşanan tacizler dün akşam da yaşandı....

TGS: Kadın gazeteciler ayrımcılığa, şiddete, taciz...

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu ‘Kadın gazetecilerin iş yaşamında karşılaştıkları ayrımcılıklar’ anketi...

Suriyeli kadınların bir yanı sömürü bir yanı taciz

Ağır sömürü, düşük ücret ve taciz, Suriyeli kadın işçileri patlama noktasına getiriyor. Güvencesizli...