Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi 15 günlük periyotlarla gerçekleştirdikleri etkinlikler kapsamında bu buluşmalarında ‘Flört Şiddeti Nedir?’ konulu söyleşileri ile bir araya geldiler.
Gerçekleştirdikleri etkinliğin ilk kısmında şiddet tanımını, flört şiddetinin ne olduğunu, şiddet tanımı içerisinde fiziksel şiddet dışında başka hangi şiddet türleri ile karşılaşıldığını üzerine sohbet edildi.
İkinci kısımda ise genç kadınların şiddet karşısında sahip olduğu yasal hakları olan İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı kanunun içeriği ve bunların toplamında ne yapılabilir sorusuna hep birlikte cevap arandığı bir şekilde tartışma ilerledi.
Öne çıkan üç noktadan ilki; flört şiddeti kavramının bilinmediği ve bununla birlikte şiddet türleri içerisinde genç kadınların dijital şiddetin hayatlarında çok fazla karşılaşılan bir yanı olmasıydı. İkinci nokta, haklarımız var kısmında tartışılan İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun ne olduğu, kadınların hangi yasal haklara sahip olduğu ve hangi durumda hangi hakkını nasıl hayatında uygulayabileceğine ilişkindi. Son nokta ise yaşanan tüm bu flört şiddeti kavramı içerisinde ihtiyaç olan birlikteliklerin nasıl kurulabileceği ve ne yapacağız sorusuna aranan çözüm önerileri oldu.
Etkinliğin sonunda Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi, bütün Kartallı gençleri ortak bir üretimde bulunmak üzere atölyeye çağrıyla bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere etkinliği sonlandırdı.
GENÇ KADINLAR HAKLARINI BİLİYOR MU?
Kartal Bilim ve Düşünce Atölyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne yaklaşırken genç kadınlarla 10 soruluk bir anket çalışması yaptı. Yapılan ankette cevap aranan sorular şu şekildeydi;Anket çalışmasından çıkan sonuçlar; genç kadınların öğrenim gördükleri lise ve üniversiteler başta olmak üzere yaşamlarının hiçbir alanında haklarını öğrenebilecekleri bir eğitim modelinin olmamasıydı. Beraberinde ise neredeyse bütün kadınların İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun ismi ve içeriğine dair bir bilgilerinin olmayışı ve tam da burada genç kadınların yönelttiği soru ise; “yasaların var ama kimin için?” ve “bu yasaları nasıl güvence altına alabiliriz?”
Bir başka sonuç ise; genç kadınların haklarını öğrenebilecekleri ve daha çok kadın ile bir araya gelebilecekleri alanların ihtiyacını hissetmeleri ve içerisinde aktif olarak bulunmak istemeleri. Genç kadınlar diyor ki; ''her geçen gün artan kadın cinayetlerinin de, okullarımızdan oturduğumuz sokağa kadar yaşadığımız her türlü korku ve baskıdan kurtulmanın tek yolu birlikte olmak, birlikte öğrenmek ve birlikte bir şeyler yapabilmektir.''
Ve genç kadınlar diyor ki; “Sokaklarında cesurca değil, özgürce dolaşabileceğimiz bir dünya istiyoruz.”
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.