Cerrahpaşa’da sağlık işçileri eylemde: Sefalet ücreti istemiyoruz!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık işçileri, eşit işe eşit ücret talebiyle eylemde. Eylemde konuşan işçi kadınlar, ‘Hakkımızı yedirmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz’ dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık işçileri, Rektörlüğün TUHİS'ten çekilmesi, toplu sözleşme hakkı ve insanca yaşanacak ücret talebiyle eylemde. Eylemdeki temizlik işçisi kadınlar, geçimlerinin günden güne zorlaştığını, artık insanca yaşanacak bir ücret istediklerini ifade etti. 3 yıldır aynı maaşla çalışan işçiler, TUHİS'in yüzde 7 zam oranını kabul etmiyor. 


'TERİMİZİN HAKKINI VERSİNLER'

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye sağlık işçileri, eşit işe eşit ücret talebiyle eylem yaptı.

Bu dönemde Sağlık Bakanlığının da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Cerrahpaşa işçilerine yüzde 7 zam öneriyor. Sefalet zammını kabul etmeyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri, Rektörlüğün TUHİS'ten çekilmesini istiyor.

İşçilerin burada toplanmasının sebebini rektörün, dekanın anlamadığını söyleyen bir kadın işçi, "Bizler sırtımızda terle çalışıyoruz, onlar oturdukları yerden ter akıtmadan kazandıkları için anlamıyorlar. Biraz empati yapsınlar. Eve gittiklerinde çocukları 'Biz ne zaman meyve yiyeceğiz' dediklerinde bizim halimizden anlayacaklar" dedi.


'MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI!'

Rektörlük ile sendika arasında görüşmeler sürerken Dekanlık önünde toplanan işçiler arasında pandemi sürecinde çok uzun saatler ağır şartlarda çalıştıklarını söyleyen bir kadın işçi, "Şurada doktorların başına ufacık bir şey gelse bütün kanallar buraya dökülüyor. Biz bir haftadır çığlık atıyoruz, neredeler" diye sordu. Sendika yöneticilerine seslenen işçi, "Danışıklı dövüş yapmasınlar, maymun gözünü açtı, bu yoldan dönüş yok" dedi.

Eylemlerinin 4. günündeki işçiler, talepleri kabul edilmezse mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Fotoğraflar: Evrensel, Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sağlık işçisi kadınlar: ‘İş yerinde daha fazla den...

8 Mart'ta doğru kadın işçi ve emekçilerle yaptığımız buluşmalardan biri de Ankara'da farklı hastane...

Sağlık işçisi Çiğdem: Kadro sözde, geçim derdi ger...

12 yıldır Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir hastanede çalışan sağlık işçisi Çiğdem taşerondan kadroy...

SAĞLIK İŞÇİSİ KADINLAR: İş yoğun, ücret düşük, hak...

Ankara’nın çeşitli hastanelerinde farklı statülerde ve alanlarda çalışan kadın işçilerle çalışma koş...