Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ölümüyle ilgili hakkında ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan dava açılan tutuklu sanık Özgür Tarhan’ın yargılandığı dava Ankara Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun davaya müdahil olma talebine karşı sanık avukatları ortada bir kadın cinayeti olmadığını iddia etti. Platformun müdahillik talebi mahkemece kabul edildi.
Davayı Karaman ailesinin yanı sıra Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Çağdaş Hukukçular Derneği de takip etti.
Mahkemede ifadesini veren sanık Özgür Tarhan, yine bilindik bir savunma yaparak Ayşe Karaman’ın psikolojisinin bozuk olduğunu ve intihar ettiğini iddia ederek şöyle konuştu: “15 yıldır anestezi uzmanıyım ve hakkımda bu olay olmadan önce en ufak bir suç yoktur. Bırakın insanın canına kıymayı böyle bir şeyi düşünemem bile. Ayşe yaptığı işi sevmiyordu ve ailesiyle problemleri vardı. Benim de o süreçte eşimle sorunlarım vardı. Sonra aramızda duygusal bağ oluştu. Olay günü başının ağrıdığını ve ağrı kesici getirmemi istedi. Çantamı alıp yukarı çıktım. Masada bardağı görünce alkol aldığını gördüm. Damar yolundan ağrı kesici ilaç yaptım. Gece ameliyata çağırdılar hastaneye gittim. 5 sularında tekrar eve gittiğimde kapı açılmadı arkadan kilitlediği için tekrar hastaneye döndüm. Gece ve sabah aradım ulaşamayınca çilingir çağırdım. Yatak odasına girince Ayşe’den nabız alamadım. Geriye dönüp polis çağırdım. İlaçları Ayşe’nin çantadan gizlice aldığını düşünüyorum. Ayşe’nin dikkat dağınıklığı ve alkol aldığını ailesi de belirtmektedir. Babası da uyuşturucu aldığı yönünde açıklamalar yapmıştır. Ayşe, anestezi teknikeridir ve ilaçlarla ilgili bilgisi vardır. Alkolle tepkimeye girip kendisinin rızası dışında en ufak bir hareketim olmadı. Ayşe öldüğünde yanında olan ilaçlar bana ait ama ölümüne sebep olan ilaç çantamdan gizlice alınmış ve alkol ile birlikte tepkimeye girerek hayatını kaybetmesine neden olmuş. 4 aydır tutukluyum ve itibarım yerle bir edildi. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.”
6 SAAT DAYANAN İLAÇTAN NEDEN 4 TÜP VARDI?
Ayşe Karaman’ın avukatı Tuba Gültekin, çapraz sorgu sırasında ihtiyacı dışında bütün ilaçları neden çıkardığını, her başı ağrıdığında damar yolundan ilaç verip vermediğini ve migreni olup olmadığını sordu. 6 saat içerisinde bozulabilen bir ilaçtan çantanın içinde neden 4 tüp bulunduğunu ve o gece neden 58 kez Ayşe Karaman’ı aradığını soran Gültekin’in sorularına yanıt veren sanık Tarhan, “İlaç bizim deneyimlerimize göre 24 saate kadar kullanılabilir başka bir hastadan kalan ilaçları tekrar kullanmak için bulunduruyordum. Ayşe’yi merak ettiğim için aradım” dedi.Sanık avukatı ise Ayşe Karaman’ın aile hayatı, ilişkileri, alkol kullanımı üzerine sorular ortaya atarak özel hayatını ve kişilik haklarını tartışmaya açtı.
Ayşe Karaman’ın babası Adem Karaman ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek “Kızım alkolik gibi tanıtılıyor ama alkolik falan değildi” diye konuştu.
Anne Feride Karaman da şikayetçi olduğunu söyleyerek “Ayşe’nin asla kapı kilitleme huyu yoktu, kapıyı çeker giderdi. Benim çocuğumun ölümüne sebep oldu. Kızımın erkek arkadaşı vardı onları birlikte görünce kızımı öldürdü” dedi.
Sanık Özgür Tarhan’ın tanık olarak dinlenen birlikte çalıştığı arkadaşları “İyi, başarılı bir insandır” diye anlattı ve ilaçlar hakkında sorulan sorulara cevap verdi.
Ayşe Karaman’ın eski erkek arkadaşı Sercan Günday da davada tanık olarak dinlendi. Günday, “Ayşe çalıştığı hastaneye başlayınca uyku ilacına başladı. Daha önce damar yolu hiç açık görmedim ama buraya başladıktan sonra iki kez damar yolu açık geldi eve” dedi.
DAVA 7 OCAK’A ERTELENDİ
Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı bilirkişi Prof. Dr. Çağlar Özdemir, raporunu sundu. Özdemir, “Anestezi çalışanları kendilerine damar yolu açabilir ve enjektörü gerçekleştirebilir. Ölüm yatış pozisyonundan değil alınan ilaçların etkilerinden oluşmuş. Aldığı alkol ise ilaçla birlikte düşünüldüğünde ölümcül oranda değil. Ölüme sebep olan ilaç ise birkaç saat içerisinde kullanılması gerekir yoksa bozulur. Ayrıca bu ilaç bağımlılık yapar” dedi.Ayşe Karaman’ın avukatı Tuğba Gültekin ölüm zamanının tespitini ve kapıdaki anahtarın yuvasının değiştirip değiştirmediğinin araştırılmasını talep etti. Gültekin, dosyadaki yazışmaların tamamının gelmesini ve Dikmen’deki ev ile ameliyathaneye giriş çıkış saatlerinin detaylı incelenmesini istedi. Savcı, eksikliklerin giderilmesini ve tutukluluk halinin devam etmesini istedi.
Mahkeme heyeti davayı sanığın tutukluluk halinin devam etmesine ve davanın 7 Ocak 2020’ye ertelenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca bir sonraki duruşmaya kadar, telefon görüşme ve internet kayıtlarının, olay yerinin incelenip, parmak izi alınmasına, sanığın hastaneye giriş saatinden itibaren 12 saatlik görüntü dökümü alınmasına, Karaman’ın yaşamını yitirdiği saatlere denk gelen hastane ve evin görüntülerinin karşılaştırılmasına, dosyanın Adli Tıp’a gönderilerek Ayşe Karaman’ın ölümüne neden olan ilaç hakkında rapor istenmesine karar verdi.
İlgili haberler
Ayşe Karaman’ın annesi ve avukatı: İntihar etmedi,...
Doktor Özgür T.'nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman, kız...
Şule Çet davasında karar açıklandı
Geçen duruşmada karar açıklandı. Mahkeme sanık Çağatay Aksu'ya müebbet hapis ve 12 yıl 6 ay hapis ce...
Şule Çet davasında kadınların mücadelesi sonuç get...
Şule Çet’in ölümünü ‘İki erkekle lüks plazaya girdi sonrası…’ başlığı ile duyuran medyaya ve olayı ‘...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.