ŞÖNİM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın söylemleri aksine kadınların şiddetten korunması ve şiddetin önlenmesi için gerekli sığınmaevi sayısı ve ŞÖNİM sayısı yıllar içerisinde neredeyse hiç değişmedi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Muş Milletvekili Sümeyye Boz, kadın sığınma evlerinde yaşanan sorunlara ve kadına yönelik şiddete dair soru ve araştırma önergesi verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz yıl ülkemizdeki tüm kadın konukevlerinden 35 bin 331 kadın ve 20 bin 551 çocuk olmak üzere 55 bin 882 kişinin hizmet aldığını açıkladı.
İzmir’de maruz bırakıldığı psikolojik şiddet nedeniyle ŞÖNİM’i arayarak destek isteyen kadının sığınma evi talebi kabul edilmedi.
Mor Çatı, Koronavirüs Salgını ve Kadına Yönelik Şiddet Kasım-Aralık 2020 Raporu’nu açıkladı. Raporda ‘Kadınlar devlete rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar’ vurgusu dikkat çekti.
Bursa’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nde çalışan 11 kadın, kurum müdürü tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine müdür açığa alındı.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’ni kadın kurumlarına ve uzmanlara sormadan apar topar açan hükümet, aynı yöntemle Kadın İzleme Merkezi açıyor. ŞÖNİM’lerde durum vahim, KİM’lerde neler olacak?
Elektronik kelepçe, kadın konukevleri, kadın izleme merkezleri... Daha önce de gündeme gelen bu uygulamalara yakından bakalım. Şiddet sorunumuzun dermanı bu uygulamalar mı?
Aile Bakanı'nın şiddetle mücadele için 'müjde' olarak sunduğu uygulamalardan biri de Kadın İzleme Merkezlerinin kurulması. Peki bu kurumlar şiddet sorununun çözümünde nerede duracak?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’da yaşananlar üzerine gündeme oturdu, ‘kahraman’ ilan edildi. Peki, Kaya gerçekten kahraman mı?
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.