Yaşadığı tacizi sosyal medyadan duyurmaya çalışan S.Y: Bu ülkede kadın olmak suç mu?
S.Y. çocuk yaşta babasının şiddetine, amcasının istismarına uğradı, Rize’den İstanbul’a taşındı. En son ise eski erkek arkadaşının tehdit ve tacizlerine maruz kaldı. S.Y. sesinin duyulmasını istiyor.

12 yaşındayken amcasının istismarına uğrayan, 24 yaşına gelene dek birçok cinsel taciz ve saldırı olayı yaşayan Rizeli S.Y., yaşadıklarını sosyal medyada anlatarak sesini duyurmaya çalıştı.

Erkek arkadaşı ile gezdiği için babasının şiddetine uğrayan, zorla bekaret testine yapılmak istenen S.Y., baskı ve tacizlerden kurtulmak için annesiyle birlikte memleketi Rize’den İstanbul’a kaçmak zorunda kaldı, ancak İstanbul’da da tacize uğradı.
İki ay arkadaşlık ettiği erkek tarafından onunla evlenmek istemediği için saldırıya uğrayan genç S.Y., şikâyet sonucu uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen eski erkek arkadaşı tarafından tehdit edilmeye devam etti. S.Y., evine kadar gelerek kendisini taciz eden, apartmanda olay çıkaran erkek yüzünden de evden atıldı. Beykoz Belediyesinden yardım isteyen genç kadın ve anne kendilerine kimsenin sahip çıkmaması üzerine apartmanlarının önünde eylem yaptı.

‘BABAM ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ’

S. Y. yaşadıklarını gazetemize yaşadıklarını anlattı: “İlk önce babamın zulmünden çektim. Babam annemi zorla bilgisayar başına oturtup erkeklere göstermeye çalışan, anneme zorla fuhuş yaptırmaya çalışan şizofren tipli bir insandı.” 15 yaşındayken kardeşiyle birlikte arkadaş grubuyla eve dönerken babasının kendilerini gördüğünü ve arabasına alıp onu dövdüğünü anlatan S.Y., “Bizi eve getirdi. Beni öldüresiye dövüp hakaretler etti. Bana bekaret testi yaptıracağını söyledi” diye konuştu. S.Y. yaşananlar sonrası annesi ve kardeşiyle birlikte evden ayrıldıklarını ancak babasının baskısının devam ettiğini söyledi.

POLİS: GÜZEL KIZSIN, NUMARANI VER

Kendisi yarı zamanlı çalışıp okuluna devam ederken bir TV’de program yapan K.K.’nin de tacizine uğradığını anlatan S.Y., sonra sokakta başka erkeklerin tacizine de uğradığını belirtti. Bu durumu şikayet için gittiği karakolda polislerin ‘Güzel kızsın, gel sigara içelim dışarda, numaranı ver” dediğini anlatan S.Y. bir gün okul dönüşünde amcasının kendisini eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını ve istismar ettiğini anlattı.

‘OLANLARI ANNEME SÖYLEYEMEDİM’

Yaşadıklarını annesine anlatamayan S.Y. “İstanbul’a gidelim” dediğini belirterek “Annem tek başına çalışarak bize yetmeye çalışıyordu. Kendi hayallerimden vazgeçtim. Çalışmam gerekiyordu çünkü liseye başladığımın ilk haftasında yol parası bulmakta bile zorlanıyordum. Bir markette ön muhasebe eğitimi almaya başladığımda 17 yaşımdaydım. Orada bir süre çalıştım” diye konuştu. S.Y. marketin müdür yardımcısının tacizi nedeniyle oradan da ayrıldığını söyleyerek “Kadın olarak bu ülkede yaşam hakkımız yok mu? Hep kadınlar mı suçlu bu ülkede?” diye sordu.

TANIŞTIĞI KİŞİ HAYATINI MAHVETMİŞ

Garson olarak çalıştığı yerde bir erkekle tanıştığını, bir süre arkadaşlık ettikten sonra sevgili olduklarını söyleyen S.Y. başından geçenleri A.F.’ye anlatmış. Bir süre sonra A.F.’nin öfke kontrolü olmadığını fark eden S.Y. şunları söyledi: “Ufak tartışmalar büyüyordu sürekli. Yanımda birkaç kez küfür ettiği için ayrılmak istedim, ayrılamadım. Ağustos 2019 gibi söz bile düşünülüyordu. A.F’ye aşk beslemiyordum, onu bir kurtuluş olarak görüyordum sadece. Ancak dayanamayıp ayrıldım. Peşimi bırakmadı. Annemi, erkek kardeşimi arayarak bana iftiralar attı, evlenmeye zorladı. Yetmedi beni ailemle tehdit etmeye başladı.”

A.F. hakkında uzaklaştırma kararı aldırmaya çalıştığını ancak aldıramadığını anlatan S.Y., A.F’nin yaşadıkları apartmana gelerek ailesini taciz edip, kardeşiyle kavga ettiğini belirtti. Bu olay sonrasında A.F. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı aldırarak artık rahat bir nefes alabilirim dediği anda da ev sahiplerinin evden çıkmalarını istediğini anlatan S.Y. “Ben kötü bir şey yapmadım. Hukuk, adalet insanlık arıyorum. Bu ülkede kadın olmak suç mu? Bize zulmeden, bizi taciz eden erkeklerden hesap soracak bir merci yok mu? Şu anda sokaktayız” diye konuştu.

İlgili haberler
Taciz sanığı dosyayı kabul etmeyen avukatı da taci...

Ankara’da yaşanan taciz olayı pes dedirtti. Çalışma arkadaşına taciz ettiği için dava açılan N.A.Ö....

Ünaldı’da işçi olmak: Küfür, şiddet, taciz, kötü ç...

Ayşe ve Fatma Antep Ünaldı Mahallesi’ndeki konfeksiyon atölyelerinde çalışan, 17 yaşında iki genç iş...

Sürekli taciz ettiği eski eşine kezzaplı saldırıda...

Asiye Güzel, evliliği boyunca şiddete maruz kaldı, boşandı. Eski eşin tacizleri devam etti, koruma k...