TÜRMOB’lu kadınlardan tacize karşı kurul önerisi
TÜRMOB Kadın Komisyonu, 23. Olağan Genel Kurulu için “Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Taciz ve Mobbingle Mücadele Koordinasyon Kurulu” kurulmasına yönelik önerge hazırladı.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) 23. Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek genel kurula alanda çalışan kadınların sorunlarının konuşulması, tartışılması ve çözümü konusunda TÜRMOB Kadın Komisyonu iki önergeyle geldi.

‘YÖNETİMDEN BAĞIMSIZ BİR KURUL GEREKİYOR’
“Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Taciz ve Mobbingle Mücadele Koordinasyon Kurulu” kurulmasını talep edecek olan kadınlar, ayrımcılık, taciz ve mobbing konusunda TÜRMOB yönetiminden özerk olarak çalışacak bir kurulun yaşama geçirilmesi zorunlu olduğunu beliritiyor. TÜRMOB üyesi kadınlar, mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları ayrımcılığın meslek mensupları ve stajyer kadınları çok çeşitli biçimlerde olumsuz etkilediğini belirterek, kadınların uğradığı ayrımcılık, mobbing ve tacizin tartışılması ve çözümü için bu kurulda ısrarcı olacak.

ALANIN YÜZDE 30’U KADIN AMA TEMSİLİYETE YANSIMIYOR
TÜRMOB’lu kadınlar bir diğer önergede ise odaların ve üst birliğin tüm organlarında kadın temsiliyetinin fiilen uygulanması için kadın adayların seçilebilir yerlerden aday gösterilmesini ve kadın temsiliyetinin kadın üye sayısı oranında olmasını talep edecek. Çünkü alandaki meslek mensuplarının yüzde 30’u kadın ancak bu oran temsiliyete aynı şekilde yansımamakta. Bu konuda yasal düzenlemelerin karara bağlanması konusunda talepte bulunacak kadınlar, bu kararın TÜRMOB ve tüm odalarda kabul edilmesi ve uygulanması yönünde çalışma yapılmasını, yönetim organlarında kadınların yer alması için gerekli mekanizmaların oluşturulmasını istiyor.

İlgili haberler
İşçiyi kırık sandalyede çalıştırmak mobbingdir!

İşçinin uyarmasına rağmen 8 aydır kırık sandalyede çalışmak zorunda bırakılması mobbingdir. Mobbinge...

Belediye başkanın mobbingine uğrayan kadın aynı be...

Bilecik’in Pazaryeri Belediyesinde görev yaparken belediye başkanının mobbingine maruz kalan Zekiye...

Mobbing kadın işçilere hayatı dar ediyor

Çeşitli işkollarında çalışan kadınlar, işyerlerinde karşılaştıkları mobbingi ve bunun hayatlarını na...