Tarikat yurdunda 11 yaşındaki çocuğa istismar
Süleymancılara ait özel bir yurtta çalışan İmam, bir çocuğu istismar etti. Kurumun avukatları çocuğun annesine, "Bir çürük elma için kurumu mu harcayacaksınız." dedi.

İstanbul'da Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda, imam olarak görev yapan İ.S., 11 yaşında bir çocuğu istismar etti. İstismar, ailesinin evinden yurda geri dönmek istememesi üzerine ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre anne ve babası çalıştığı için Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'na gönderilen çocuk, annesi tarafından yurda gönderilmek istendiğinde "Sen benim yurtta ne yaşadığımı bilmiyorsun. Başıma neler geldi, büyüyünce anlatacağım." diyerek yaşadığı istismarı anlattı. 

İMAM İSTİSMARI YALANLADI

12 Eylül'de ifadesi alınan çocuk, istismarın defalarca tekrarlandığını ayrıntılarıyla anlattı. Yaşadığı istismarı iki arkadaşıyla paylaştığını belirten çocuk, "Bu zamana kadar daha kötüsü olabilir diye söylemedim." dedi.

Çocuğun ifadeleri üzerine 22 yaşındaki imam İ.S. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak ceza evine gönderildi. İ.S. verdiği ifadede istismarı reddederek, "Gece kaldırmadım, istismarda bulunmadım." dedi.

"BİR ÇÜRÜK ELMA"

Çocuğun annesi, yurdun avukatlarının kendisini "Bir çürük elma için kurumu mu harcayacaksınız." diye aradıklarını ifade ederken, imamın tutuklanmasının yetmeyeceğini, yurdun kapanması gerektiğini savundu.

Yapılan haberler üzerine İstanbul Valiliği, yurdu mühürledi, yurt müdürü açığa alındı. Olaya dair İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı müfettişler tarafından soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Antalya Kadın Platformu

İlgili haberler
‘Tarikat şeyhi kızımı istismar eden erkeği affetme...

Esenyalı’dan iki kız çocuğunun yaşadığı örnek tarikat eliyle çocukların hayatlarının nasıl da karart...

Tarikatlar çocukların okullarda aç kalmasını fırsa...

Bursa’da 'Her okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı' kampanyasını yürüten Filiz...

Mesele sadece istismar değil, çocuklar tarikatlara...

Hiranur Vakfında yaşanan istismarı değerlendiren Çocuk İstismarını ve İhlalini Önleme Derneği Bşk. P...