Ortaca’da kadınlar yerel yönetim söyleşisinde buluştu
Ortanca Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, belediye başkan adaylarının katıldığı 'Kadınlar yerel yönetimden neler istiyor' konulu söyleşide bir araya geldi.

Ortaca Kadın Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında kadınlar, belediye başkan adaylarının katıldığı “Kadınlar yerel yönetimden neler istiyor” konulu söyleşide bir araya geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Cemevi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Emek Partisi Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Döndü Taka Çınar, CHP Ortaca Belediye Başkan adayı Evren Tezcan, DEM Partisi adayı Hüsniye Kaya, İYİ Parti adayı Recep Güneş, TKP adayı Fatma Aslan ve TİP adayı Nezaket Ünal katıldı.

Üretici kadınların stant açtıkları etkinlikte kadınlar, PSAKD kadın zeybek gurubunun gösterisi ilgiyle izlenirken, halk ozanı Nezaket Doğan’ın seslendirdiği ve Özgür Nefesoğlu’nun gitarıyla eşlik ettiği türküleri birlikte söyledi. Ayrıca Gurup Mavi de Gülten Polat’ın seslendirdiği türkülerde kadınların ilgisini çekti.

'KADINLARIN SORUN VE TALEPLERİ ORTAK'

Etkinlikle ilgili gazetemize konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Ülkü Aydoğan, etkinliği düzenleme amaçlarının kadınlar arasında dayanışma duygularını geliştirmek ve daha fazla kadınla buluşmak olduğunu söyledi. “Kadınlarla günlerimizi, buluşmalarımızı burada yapıyoruz, kadınların olduğu her yer güzel oluyor. Kadın başkan olarak kadın buluşmaları beni mutlu ediyor. 8 Mart’ta kadınların talepleriyle, yürüyüşle alanlarda bulunmasını önemli buluyorum. Her yıl 8 Martlarda buluştuğumuz kadın sayısı artıyor” diyen Aydoğan, bu durumun sevindirici olduğunu dile getirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Mevlüt Akbal ise, “Sorunlar ortak, ihtiyaç ve talepler örtüşüyor. Sorunlar ortak olduğuna göre ortak hareket edilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Her türden eşitsizliğe karşı Pir Sultan olarak kadınların mücadelesine katkı sunmak istiyoruz, sunmaya devam edeceğiz” dedi.


'HALKLA İÇ İÇE BİR YÖNETİM OLSUN'

Etkinlikte ürettiklerini stantlarda sergileyen kadınlarla görüştük. Nehir Altın, “Yer bizden, sera bizden çiçekler Muğla Büyükşehirden. Biz büyütüp alım garantisi karşılığı Belediyeye veriyoruz. Yerel yönetimlerden beklentim ayrılık olmasın, halkla iç içe bir yönetim olsun” dedi. Evde pasta, börek yaparak ev ekonomisine kattı sağladığını söyleyen Sevim Başarır, “Eşim öğretmen, bir çocuğumuz var ama hayat pahalılığına yetişemiyoruz. Az da olsa kendime harçlığımı çıkarabiliyorum” diye ekledi.

Gülçiçek Akkoç ise, “On yıldır takı kursu sonrası takı işleri yaptığını, daha önceleri ise terzilik yaparak aile ekonomisine katkı sağladığını belirterek, “Eşim emekli, sadece Haziran ve Ekim ayları arası stant açabiliyoruz, onunla da aile bütçemize katkı sağlıyorum” şeklinde konuştu. Ayla Yaren Dönmez de kupa, bardak, bez, tahta, önlük gibi kişiye özel tasarımlı ürünler yapıyor.

Emekli sağlık emekçisi Gülhan Musaoğlu, “Belediye başkanı adaylarımızdan barışçı bir dil kurmalarını istiyorum. Çevreye duyarlı, yaşama duyarlı, kadını, gençleri, yaşlıları önemseyen bir yerel yönetim anlayışı olsun istiyorum. Ayrışma dili beni rahatsız ediyor. Birleşirsek kazanırız, ayrışırsak kaybederiz. Bu yıl kalabalık bir 8 Mart bana heyecan verdi. Kadın bir halay gibi olmalı, yan yana gelmeli” dedi.

Fotoğraflar: Abidin Çınar/Evrensel

İlgili haberler
Narlıdere’de kadınların yerel yönetimden talepleri...

Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma grubu ve Narlıdere Çağdaş Erzincanlılar Derneğinin or...

Sözde ‘kadın dostu’ kentte kadının adı pek de yok!

‘AKP Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, belediyecilik dönemi boyunca öve öve bitiremediği ‘Kadın Dos...

İzmir Kadın Platformu: Güvenli kent ve yaşam için...

İzmir Kadın Platformu (İKP) 6 Şubat depreminde yaşamını yitirenler için Alsancak Türkan Saylan Kültü...