Narin Güran için adalet talebiyle eylemler düzenleniyor
8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedeninin bulunması üzerine pek çok kentte eylem düzenleniyor.
DİYARBAKIR

8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunması üzerine Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Örgütü önünde bir araya gelen yüzlerce kişinin yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellenmek istedi. Polise seslenen DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin "Burada yapılmak istenen yürüyüş kanunsuz değildir. Burada bizi engelleyeceğinize katilleri açığa çıkarın" dedi.

Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/Ekmek ve Gül

Kitle görüşmelerin ardından "Narin Güran ölümsüzdür" sloganları atarak Koşuyolu Parkı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında "Katil Hizbullah, işbirlikçi AKP" sloganı atıldı.

Diyarbakır Çocuk Hakları Komisyonu, Diyarbakır  Şiddetle Mücadele Ağı ve Dicle Diyarbakır Kadın Platformunnun (DAKAP) çağrısıyla birçok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünden Koşuyolu Parkı'na yürüdüler.

Yürüyüşün ardından Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması okundu. Basın açıklamasının ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Narin'in ölümünün sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.


İSTANBUL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Diyarbakır’da katledilen Narin için İstanbul’da eylem düzenledi. Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklamasında "Çocukları, kadınları ne hükümetin ne ailenin insafına bırakmayacağız" dediler.

Demir Leblebi, Narin için eylem yapan 7 arkadaşlarının İstiklal Caddesi'nde gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. "Katledilen, kaybedilen, istismar edilen ve hayatları baskı altına alınan çocukların sesi olmaktan da katillerden hesap sormaktan da vazgeçmeyeceğiz!" dedi.