Nadira’nın ölümüne ‘intihar’ raporu verildi
AKP’li vekil Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova dosyasında beklenen ATK raporu tamamlandı. Raporda Nadira’nın ölümü için “intihar” değerlendirmesi yapıldı.

Nadira Kadirova, bir yıldır bakıcı olarak çalıştığı AKP’li Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde, 23 Eylül 2019 tarihinde, akşam üstü silahla vurulmuş şekilde bulundu. Kadirova’nın ölümünün üzerinden henüz iki gün geçmişken, Ankara Emniyeti “intihar” yönünde açıklama yaptı. Kadirova’nın naaşı da jet hızıyla ülkesine gönderilerek, toprağa verildi. Ankara Başsavcılığı, Şirin Ünal’ın bilgisine başvurdu. Ünal, “olayın intihar olduğunu” savundu. Kadirova’nın İstanbul’da yaşayan Özbek arkadaşı ise “Şirin Ünal’ın onu taciz ettiğine” yönelik iddialarda bulundu. Savcılık, Kadirova’nın kesin ölüm sebebinin açığa çıkması için Adli Tıp Kurumundan rapor istedi. Adli Tıp, olayın üzerinden 5 ay geçmesinin ardından Kadirova’nın ölümüne ilişkin raporunu geçen hafta tamamlayarak, savcılığa gönderdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre raporda; Kadirova’nın “bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 santimetre üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğü”, dolayısıyla “olayın intihar olduğu” değerlendirmesine yer verildi.

Kadirova’ya ait günlük ve mektuba ilişkin tercümelerin de savcılığa ulaştığı bunlarda da herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı belirtildi.

İlgili haberler
Nadira Kadirova’nın hatırlattığı: Göçmen ev işçisi...

Nadira’nın ölümüyle ilgili aydınlatılmayan tüm gerçeklere ise bu sistemdeki kadın davalarından maale...

‘Nadira Kadirova dosyası kapatılmak isteniyor’

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova’...

Nadira Kadirova’nın ölümünde AKP’li vekil korunuyo...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürüle...