Karlıktepeli kadınlar afet bilinci eğitiminde buluştu
Kartal'da Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubunun çağrısı ile mahalleli kadınlar afet bilinci eğitiminde bir araya geldi.

Kartal'da Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubunun çağrısı ile mahalleli kadınlar afet bilinci eğitiminde bir araya geldi. Kartal Belediyesi Toplantı Meclis Salonunda gerçekleşen etkinlikte Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubu adına konuşma yapan Başak Özer ''6 Şubat depreminde; göz yumulan, ranta açılan alanlarla, denetlenmeyen tedbirsizliklerin getirdiği sonuç olarak gözlerimizin önünde kaç kendin eridiğine, yok olduğuna şahit olduk" dedi. Özer, "Afet durumunda da kadın olmanın ne demek olduğunu tecrübe ettik'. 'Depremin yarattığı yaraları birlkte sarmak için Karlıktepeli kadınlar olarak Ekmek ve Gül'ün tüm memlekete genelinde çağrısını yaptığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile deprem bölgelerinde kız kardeşlerimize biz de elimizi uzattık. Afet sonrası ihtiyaç listelerinin yüzeysel olması kadınları kapsayıcı nitelikte olmaması nedeniyle mahalle mahalle dolaşarak deprem bölgesindeki kadınlardan gelen ihtiyaç listelerine göre yardım kolilerini hazırladık, deprem bölgelerine ulaştırdık. Kız kardeşlik köprüsü işte tam da bunun için önemliydi. 6 Şubat depreminin yıldönümü yaklaşırken biz kadınlar afete hazır mıyız diye düşündük. Çünkü biliyoruz ki hayatın olağan akışında kadın olmak ne kadar zorsa hayatın olağanüstü durumlarında da kadın olmak o kadar zor" diye devam etti. 

Esentepeli kadınların da katıldığı eğitimde, Afet Bilinci Eğitmeni Tarık Boyoğlu, afet ve acil durum oluşturabilecek tehlikelere dikkat çekerken, afetlerin sadece doğal değil insani kusurların da bir sonucu olduğunun altını çizdi. Boyoğlu, Maraş depremi sonrası bölgede yaşadıklarını aktarırken kadınların afet sonrasında yaşadığı durumun tarifinin mümkün olmadığını söyledi. Kadınlar için özellikle alınması gereken bireysel önlemlerin de altını çizdi. 

Son olarak Özer kadınların taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • "Biz kadınlar deprem gibi, doğal afet durumunda dirençli yapılar istiyoruz.
  • Yaşadığımız konutların depreme dayanıklı olmasını ve denetim altındaki yapılarda yaşamak istiyoruz.
  • Olası afet durumunda kadınların ihtiyaçlarını gözeten plan ve önlemler talep ediyoruz.
  • Kadın öncelikli ihtiyaç listelerinin oluşturulmasını,
  • Afet durumunda bizi savunmasız bırakacak değil, güvenli barınma alanları talep ediyoruz.
  • Sağlık ve Psikolojik önlemlerin yaşamın normalleşmesine katkıda bulunacak düzeyde olmasını talep ediyoruz. 
  • Bugün biz kadınların bir arada olmaya her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu deprem sonrası yaralarımızı sardığımız gibi hayatın her alanında da sıkıntı ve dertlerimizi birlikte aşacağımızı biliyoruz."