Kadınlar Küçükçekmece'de ‘9. Yargı Paketini geri çekin’ diyerek buluştu
Küçükçekmece Atakent Kadın Meclisi ve Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nden kadınlar ‘9. Yargı Paketini geri çekin’ diyerek basın açıklaması yaptı.

İstanbul, Küçükçekmece Atakent Kadın Meclisi ve Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nden kadınlar ‘9. Yargı Paketini geri çekin’ diyerek Arena Park alışveriş merkezi önünde bir araya geldi, basın açıklaması yaptı. 

Kadınlar adına basın metnini okuyan Gamze Nergiz, "Bizlere sormadan kapalı kapılar ardında, yargı paketleriyle, torba yasalarla, genelgelerle hayatlarına kastedilen milyonlarız. Kime oy verdiğimizi bir önemi yok. Her gün en az üç hemcinsimizin şüpheli şekilde katledildiğini, her beş evden üçünde kadına yönelik şiddetin yaşandığını biliyoruz, görüyoruz" diyerek var olan yasaların uygulanmadığı, İstanbul Sözleşmesinden çekildikten sonra kadınları ve çocukları koruyacak mekanizmaların oluşmadığını hatırlattı.

"Kadınların yaşam hakkı ve kazanılmış haklarıyla oynamaktan vazgeçin" diyerek sözlerini sonlandıran Nergiz'in ardından "yasaya dokunma uygula" sloganları atıldı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül