‘İşçileri istifaya zorlayan belediye başkanı yargılanmalı’
Yaşar Şahin'in, kadın işçilere sendikadan istifa etmeleri için yaptığı baskıya KESK Adana Kadın Meclisi tepki gösterdi: 'Aynı tutum bizim işkolumuzda da var, bu baskılara izin vermeyeceğiz!'

Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in, belediyeye ait şirkette çalışan 2 kadın işçiye sendikadan istifa etmeleri için yaptığı baskıya KESK Adana Kadın Meclisi tepki gösterdi, Belediye Başkanının yargılanması çağrısı yaptı.

2019 yılına ait görüntülere yansıyan diyalogdan sonra Anayasal haklarını kullanarak sendikalaştıkları için haksız yere işten atılan 2 kadın işçi, işe iade davasını kazanmasına rağmen işe başlatılmamıştı. KESK Adana Kadın Meclisi adına konu ile ilgili basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Nilgün Doğan, Belediye Başkanı Şahin’in istifa etmesi ve yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek memurlar arasında da yaşanan sendikalaşmayı engellemeye yönelik her türlü girişimi protesto ettiklerini söyledi.

‘İSTİFASINI VE ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ’

Türkiye’de kadınlar çalışma yaşamına katılmada zorluklar yaşarken iş bulabilen kadınların da çalışma yaşamında baskılarla karşılaştıklarını dile getiren Doğan, “Emek düşmanı politikalar nedeniyle sendikalı olmanın dahi terörize edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Dünyada sendikalaşma oranı en düşük ülkelerden biriyiz” dedi. Sendikalarından istifa etmeyeceğini söyleyen kadınlara “Yaşatmam” diyerek tehdit eden Belediye Başkanı Şahin’in istifaya zorladığı 20-30 işçiye yönelik de “Ben yönetemeyeceğim adamı atarım, bu dik kafalıları atacağım zaten” diye tehditlerine devam ettiğini ifade eden Doğan, 2019’da yaşanan olayla ilgili açtıkları davayı kazanmalarına rağmen 2 kadının işe başlatılmadığını ifade etti. Kadın emekçilere ve belediye emekçilerine bu yönlü haddini aşan, baskı yapan Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in emekçilerden ve kamuoyundan özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini dile getiren Doğan, “Yetkililerin de yasal süreci bir an önce başlatmasını, bu şahsın adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. İşçilerin ve emekçilerin sendikalaşmasını engellemeye yönelik her türlü girişimi protesto ediyoruz. Özellikle kadın işçilere yönelik bu baskıyı KESK Adana Kadın Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz. Aynı tutum ve davranışın bizim iş kolumuzda da yaşandığını biliyoruz. Bu tür baskılara izin vermeyeceğimizin, sorumlularla ilgili her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
AKP'li belediye başkanının hakaret ettiği kadın iş...

Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makamında hakaret ettiği ve sendikadan istifa etmedikleri...

AKP’li Belediye Başkanından sendikalaşan kadın işç...

Ordu’da AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makam odasında, iki kadın işçiye sendikadan istifa et...

Koca ‘çalışma’, patron ‘sendikalaşma’ dedi son söz...

Kötü çalışma koşullarına, baskıya karşı sendikalaşma mücadelesi veren Gülay çok engelle karşılaşmış....