Dikmenli kadınlardan öldürülen Münevver Ayan için eylem: Hesap soracağız
Dikmenli Kadınlar, evli olduğu Ahmet Ayan tarafından öldürülen Münevver Ayan için evinin önünde açıklama yaptı.

Dikmenli Kadınlar, Ankara’nın Çankaya ilçesinde evli olduğu Ahmet Ayan tarafından öldürülen Münevver Ayan için evinin önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Münevver’in davasını mahallenin kadınları olarak hep birlikte takip edeceğiz. Fail erkeklerden de kadın düşmanı iktidarlardan da hesap soracağız” denildi.

Öldürülen Münevver Ayan’ın evinin önünde yapılan açıklamada, “Bugün Dikmenli Kadınlar olarak bir araya geldik. Bir araya geldik çünkü tam da bulunduğumuz sokakta tam da önünde bulunduğumuz binanın içerisinde bir kadın arkadaşımız evli olduğu erkek tarafından katledildi. Dün sabah saatlerinde 62 yaşındaki Ahmet Ayan evli olduğu kadını katletti. Acımız da öfkemiz de büyük! Biz kadınlar hiçbir kadın cinayetinde sessiz kalmadığımız gibi bugün de en yüksek sesimizle Dikmen’deyiz. Hiçbirimiz unutmayacağız. Katil Ahmet Ayan’dır! Dün burada katledilen kız kardeşimizin de katledilen/kaybedilen tüm kadınların da hesabını yine biz kadınlar soracağız” denildi.

‘FAİLLER KADAR İKTİDAR DA SORUMLU’

Kadınların en çok en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildiği belirtilen açıklamada, “Ev içi şiddet her geçen artıyor. Kadın cinayetleri önleneceği yerde önü açılıyor. Kadın katillerine verilen tahrik indirimleri, izlenen cezasızlık politikaları Münevver gibi nice kadının ölümüne sebep oldu. Artık yeter diyelim! Bizleri hapsettiğiniz evlere de ailelere de sığmayız. Biliyoruz ki burada yaşanan cinayet ne ilk ne de tek. Kadın cinayetlerinin failleri kadar kadın düşmanı politikaları devreye sokan, her gün kadınlara saldıran gericilerle ittifaklar yapan, kadınların güvencelerinden biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkan, cezasızlığı ve iyi hal indirimlerini kural edinmiş, Anayasa değişikliğiyle 6284’ü kaldıracağını/Medeni Kanun’da değişiklikler yapacağını söyleyen, Aile Bakanlığına 81 ilde sözde kutsal aileyi yücelten (!) Aile çalıştayları yaptıran AKP iktidarının ta kendisi” ifadelerine yer verildi.


‘MAHALLENİN KADINLARI OLARAK DAVAYI TAKİP EDECEĞİZ’

Öldürülen Münevver Ayan’ın, yoksullukla mücadele eden ev emekçisi bir kadın olduğu ifade edilen açıklamada, “Defalarca kocasının onu öldüreceğinden korktuğunu söylemişti. Bizleri yalnız çaresiz hissettiren bu erkek düzenin karşısına kadınlar olarak birbirimizin yurdu olalım. Dayanışmayı ve örgütlülüğümüzü büyütelim. Münevver’in davasını mahallenin kadınları olarak hep birlikte takip edeceğiz. Fail erkeklerden de kadın düşmanı iktidarlardan da hesap soracağız”.

POLİSTEN GÖZALTI TEHDİTİ

Açıklamanın ardından slogan ve alkışlarla Ahmed Arif Parkı’na yürümek isteyen kadınlar polis tarafından engellendi. Polis, kadınlara gözaltı tehdidinde bulunurken, kadınlar, “Mahallemizde bir kadın öldürülmüş, siz bizi gözaltıyla tehdit ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Kadınlar arbedenin ardından alkışlarla parka geçti.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
DİKMENLİ KADINLAR: Barış talebimizle 8 Mart’a gidi...

Ankara Dikmen'de kadınlar bir araya gelerek hem gündemi hem de yaklaşan 8 Mart üzerine konuşarak bir...

Ankara Kadın Platformu Sincan Cezaevi önünden sesl...

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar polis engeline rağmen Sincan Cezaevi önünde infazların yakılma...

Ankara Kadın Platformu: Bir kişi bile eksilmeye ta...

Ankara Kadın Platformu, Çankaya’nın Hoşdere Caddesi’nde boşandığı erkek tarafından silahlı saldırıya...