Denizli Eğitim Sen'den kadın öğretmenlere kıyafet kısıtlamasına tepki
Eğitim Sen Denizli Şubesi, kadın öğretmenlere kıyafet dayatmasına karşı basın açıklaması yaptı: Eşit ve özgür bir yaşamı örgütlü mücadelemizle inşa edeceğiz.

Denizli Eğitim Sen, kadın öğretmenlere kıyafet kısıtlamasına karşı açıklama yaptı. “Enstitü Sosyal” adında AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın da yönetiminde olduğu, vakıf tarafından “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” adı altında sadece kadın eğitim emekçilerine “ders” verilmesi planlanarak, katılmak isteyen kadın eğitim emekçilerinden bir form doldurmaları istendi. Eğitim Sen Denizli Şubesi Çınar Meydanında basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Denizli Şube Kadın Sekreteri Özge Sarma okudu.

GİYİM KODLARI DEĞİL EĞİTİME BÜTÇE İSTİYORUZ

Eğitim sisteminin siyasi iktidarın kendi ideolojik bakış açısına ve yaşam tarzına uygun nesiller yetiştirme hedefi doğrultusunda örgütlenmeye çalışıldığı bir alana dönüştürüldüğünü söyleyen Sarma, "Cinsiyetçi ve gerici kodlarla hazırlanan gizli ve resmi müfredat, karma eğitime yönelik artan müdahaleler ile laik eğitimi yok etmeye çalışıyorla.Eğitim emekçilerine önlük dayatması, eğitim emekçilerine kıyafetleri gerekçe gösterilerek verilen cezalar, şimdi ise kılık kıyafet “dersi” verilmek istenmesi, eğitim sistemini dönüştürerek toplumu dizayn etme hedefinin devamı niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELEYE

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Sarma, "Cinsiyetçi eğitim politikalarına ve uygulamalarına karşı cinsiyet eşitliği ve özgürlüğünün esas alındığı bir eğitim hakkı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz! Eşit ve özgür olduğumuz, sömürünün baskının ortadan kaldırıldığı bir gelecek için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Eşit ve özgür bir yaşamı örgütlü mücadelemizle inşa edeceğiz. Hakkımız olanı evde, işte, sokakta, kısacası yaşamın her alanında mücadeleyi büyüterek kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül