Bucalılar kadınlar: Mahallemizdeki poliklinik kapatılmasın
İzmir Buca’da Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak çalışan Çimentaş Semt Polikliniği kapatıldı. Bucalı kadınlar polikliniğin yeniden açılmasını talep etti.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılan Çimentaş Semt Polikliniği binasında Aile Sağlığı Merkezi hizmetini sürdürüyor. Polikliniğin kapatılmasına tepki gösteren mahallede yaşayan kadınlar, “En yakın sağlık hizmeti alacağımız yer burası. Bura kapatılırsa uzak hastanelere gitmemiz zor olur. O yüzden kapatılmasını istemiyoruz” dedi.

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) Başkanı Neşe Gürgör, “Hastaneye bağlı doktorların buradan alındığını duyduk. Uzmanlık gerektiren bölümlerde hekim şu an için yok. Bu poliklinik Buca’nın her yerine hizmet veriyor. Özellikle Evka1’de yaşan insanların buradan sağlık hizmeti aldığını biliyoruz. Ulaşımı bizler için rahattı. Ekonomik olarak bile insanlar etkileyen bir durum çünkü insanların uzakta bir hastaneye gitmek için vereceği yol parası fazla. Bu yüzden ilçe mahallelerinde poliklinikler kalmadı” dedi. Gürgör, muhtarlar ve kadınlarla polikliniğin kalması için imza kampanyası başlatmayı düşündüklerini söyledi.


Mahalle sakinlerinden Birsen Yakın, polikliniğin kapatılmasını istemediklerini ifade etti. “Biz hastalanınca oraya gidiyoruz, kapanırsa ne yaparız. Dahiliye, psikiyatri, nöroloji, ortopedi, çocuk bölümü gibi birçok bölüm var burada. Biz kapatılmasını değil tam tersi acil bölümü de eklenerek genişletilmesini istiyoruz” dedi.

“KAPATILMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Mahallilerden Rezzan ise, “Polikliniğin kapatılmasını istemiyoruz çünkü çocuklarımız ya da yaşlılarımız hasta olduğunda yakın mesafe olması bizler için çok iyi. Ekonomik koşulların zor olmasından dolayı da yakın yere geldiğimde yol parası vermiyoruz, o açıdan da bizim için iyi. Kapatılmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Gülbahar da “Bize en yakın yer burası. Rapor yeniletiyoruz, ilaçlarımızı yazdırıyoruz, her şeyimizi burada hallediyoruz. Çocuklarım uzakta ben hastaneye tek başıma her seferinde nasıl gideyim? Bize en yakın Seyfi Demirsoy Hastanesi, oraya bile gitmek çok uzun sürüyor. O yüzden kapatılmasın” dedi.

Fotoğraflar: Kenan Çetin/Evrensel

İlgili haberler
Mahallemizdeki ASM’yi nasıl tekrar açacağız?

İktidarın sağlık politikaları birçok halka hizmet veren devlet hastanelerinin bir kısmını işlevsiz h...

Sağlık sistemi pul pul dökülüyor

‘Sağlıkta çağ atladık, diyenler, sağlık emekçilerine bir maske vermekte zorlanırken emekçiler psikol...

HPV aşısı ücretsiz olacak denildi zam yapıldı

Kadınların mücadelesi ve açtıkları davaları kazanmaları sonucu rahim ağzı kanserini engelleyen HPV a...