Atakent'te kadınlar güvenli yaşam ortamı istiyor
Atakent Mahallesi 2.etap sakinleri ve kadın kadın dernekleri Atakent mahalle muhtarı Özge Erdoğan Yeşilırmak'ı ziyarette bulundu, yaşadıkları sitede öne çıkan sorunları dile getirdi.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi, Atakent Mahallesi 2.etap sakinleri, Atakent Kadın Meclisi, Kadın Muhasebeciler Derneği, Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği temsilcileriyle birlikte Atakent mahalle muhtarı Özge Erdoğan Yeşilırmak'ı ziyarette bulundu.

Site sakinleri sitelerinin önündeki parktan dolayı ciddi güvenlik sorununu yaşadıklarını ve çözüm bulmak için muhtardan da destek istemek için ziyarete bulunduklarını dile getirdiler. Parkta alınmayan güvenlik önlemlerinden dolayı uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı yapılması ise sakinlerin en çok rahatsız olduğu şeylerden biri. Kadınlar, parkta istismar olaylarının yaşandığını ve çocukları için endişelendiklerini dile getirdiler.

Kadınlar, bayramın üçüncü günü bulundukları sitelerde yaşanan gasp, darp ve tecavüz ile sonuçlanan olayların bardağı taşıran son damla olduğunu, bu sorunu çözmek için artık kaybedecek zamanları olmadığını ifade ettiler.

Site sakinlerinden Aslı, “Burada yaşayan insanlar olarak bir araya geldik. Burada 5 blok var. 5-6 bin kişi yaşıyor. Buranın güvenliği sağlanmalıdır. Bizim belediyeden isteğimiz buranın güvenliğinin sağlanması. Deprem gerçekliği ile karşı karşıyayız. Bu park deprem toplanma alanı yapılabilir. Uyuşturucu satıcılarına şahit oluyoruz. Ben bir site sakini olarak şahit olduğum bir olaydan bahsetmek isterim; iki araba arasına halı serip içki sofrası kuruyorlar. Ben genç kızımla o halının üzerinden atlayarak orayı geçmek zorunda kaldım" diyerek yaşadıkları örnekleri aktardı.

Bir diğer site sakini Türkan, 21 yaşındaki oğlunun bu parkta darp dilediğini ve kimseye sesini duyuramadığını, bu güvenlik sorunlarının çözümü için parka kamera sistemi kurulması gerektiğini söyledi.

Kadınlar, bir an önce yaşadıkları ve geçtikleri güzergahın güvenli olması için harekete geçilmesi gerektiğini hatırlattılar.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül