Antalya’da mali müşavir kadınlar ASMO etkinliğinde buluştu
Antalya Mali Müşavirler Odası Kadın Komisyonu 8 Mart etkinliği düzenledi. Gecede Erbane Atölyesi ve Burçin Sülün Türkkan sahne alırken, mali müşavir kadınlar da skeçlerle sahnedeydi.

Antalya Mali Müşavirler Odası Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart etkinliğinde Erbane Atölyesi ve Akdeniz Üniversitesi Konservetuvar Öğrencileri Topluluğu eşliğinde Solist Burçin Sülün Türkkan sahne aldı.

Açılış konuşmasını yapan Melahat Coşkun, “Bir kadın erbane çalışyorsa bu çok önemlidir. O erbane emeği, bedeni sömürülen, öldürülen ezilen, intihara zorlanan, çaresiz bırakılan tüm kadınların çığlığıdır. Bu özgürlük çığlığını duymayan utansın” dedi. Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tarihçesi ile devam eden Coşkun, daha sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu savaş ortamına, ekonomik krize ve kadınların karşı karşıya olduğu şiddet sarmalına değindi. Coşkun, “Bu şiddet sarmalına karşı kadınların yan yana olması çok önemli” dedi. Savaşlardan en çok kadınların etkilendiğini söyleyen Coşkun, kadınların birlikte mücadele etmesi çağrısında bulundu.

Antalya Mali Müşavirler Odası Başkanı E. Tayfun Çavdar da bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra Aynur Seyrek’in hazırladığı ve ASMO üyesi kadınların oynadığı nostaljik müziklerin seslendirildiği skeçler yapıldı. Çocuk masallarının çocukların hayatlarını nasıl yönlendirdiğine yer verilen skeçler de çocuklar tarafından sergilenirken, doğaya ve hayvanlara sahip çıkılması mesajı da verildi.

Gece “Hayat bayram olsa” şarkısının hep birlikte söylenmesiyle sonlandırıldı.

LÖSEV standının açıldığı etkinlikte, kan vermenin ve donör olmanın önemi de anlatıldı.

İlgili haberler
Mersin’de Ekmek ve Gül buluşması: 8 Mart mücadeles...

Mersin Ekmek ve Gül Kadın Grubu 8 Mart dolayısıyla düzenlediğini etkinlikte 200’ü aşkın kadınla bir...

Çaycuma’da Eğitim Sen’den 8 Mart etkinliği

Zonguldak Çaycuma’da Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği çağrısıyla kadınlar müzik dinletisinde bir aray...

Panayır Mahallesinde 8 Mart buluşması

Bursa Panayır Mahallesinde 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, çalışma hayatında ve günlük...