Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyda Karalar ve Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli ile görüşen kadınlar hak, adalet ve eşitlik için mücadele eden kadınlar olarak yaşadıkları kentlerde kadına yönelik şiddeti önleyecek bir duyarlılık oluşturmanın yerel yönetimlerin temel görevlerinden olduğunu vurguladılar.
‘KADIN DAİRE BAŞKANLIĞININ OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK’
Belediyeye taleplerini ileten kadınlar belediyeye ilettikleri yazıda şu ifadelere yer verdi;
“Öncelikle belirtmek isteriz ki, pek çok demokratik yapıdaki büyükşehir belediyesinde var olan Kadın Daire Başkanlığının ilimizde var olmamasını büyük eksiklik olarak görüyoruz. Taleplerimizi doğrudan iletebileceğimiz, işbirliği halinde çalışabileceğimiz bir başkanlığımız olursa çalışmalarımızın daha koordineli ilerlemesi ve daha verimli olması mümkün olacaktır. Ayrıca kadın örgütleri ile periyodik toplantıların yapılması da eşgüdüm ve işbirliği açısından fayda sağlayacaktır”
‘BELEDİYE SIĞINMA EVLERİ AÇSIN’
“Adana kadına yönelik şiddetin yoğun yaşandığı kentlerden biri olması nedeniyle sığınma evinin kapasitesi yeterli değildir. Üstelik devlet aygıtına doğrudan bağlı Sığınma Evleri ile kadın kurumlarının ilişkisi daha zor kurulabilmektedir. Belediyelerimizin böyle bir olanak yaratması pek çok yönden işimizi kolaylaştıracaktır”
ACİL ŞİDDET HATTI, SOKAKLARIN İYİ AYDINLATILMASI, KADINLARA ALAN AÇILMASI İSTENDİ
Büyükşehir Belediyesine bağlı acil şiddet danışma hattının kurulması, yaygın toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmesi, belediye billboardlarının platform etkinliklerinin duyurulmasında kullandırılması, sokakların aydınlatılması, kamusal alanların, parkların, kadınların daha kolay kullanabileceği şekilde dizayn edilmesi, kadınlara özel kimi alanların açılması, örneğin bazı parkların kadın parkı olarak inşa edilmesi talepleri görüşmede öne çıkan diğer başlıklar oldu.
‘ERKEĞİ YÜCELTEN, KADINI GÜÇSÜZ GÖSTEREN İLANLARDAN VAZGEÇİLSİN’
Belediye’den kadını kurban olarak gösteren şiddete uğramış kadınların görüntülerinin kullanılmamasının isteyen kadınlar, “Adam gibi adam” örneğinde olduğu gibi erkek cinsini yücelten tanımlamalardan vaz geçilmesi gerektiğini belirterek “Hazırlanacak tüm materyallerde, kadına yönelik şiddete karşı -ancak kadını nesneleştirmeyen, kuvvetlendiren; faili ifşa eden- görsellerin ve söylemlerin kullanılmasını talep ediyoruz. Bahsettiğimiz tarzın uygulanabilmesi için Platformumuzun da öneri ve yardımlarının alınarak bu çalışmaların yapılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İlgili haberler
26 kurumdan ortak açıklama: İstanbul Sözleşmesi ya...
26 kurum ve girişim, yayımladıkları ortak açıklamayla İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.
GÜNÜN KAMPANYASI: İstanbul Sözleşmesi için CİMER’e...
EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu, kadınların İstanbul Sözleşmesi ile ilgili taleplerini Cumhurbaşka...
Kadınlar olmadan tartışılan ‘İstanbul Sözleşmesi’
Tartışma programlarına bir nevi malzeme edilen İstanbul Sözleşmesi bazen sadece sunucusunun kadın ol...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.