sağlık çalışanları
DEÜ Hastanesi SES İş Yeri Temsilcisi Günseli Uğur: Çocuğunun kaç yaşında olduğunu sorunca önce 5 aylık dedi, sonra ‘1 ay öncesinde kaldım ben, 6 buçuk aylık oldu’ dediğinde kısa bir sessizlik oldu.
14 Mart Tıp Bayramı'nı grevle karşılayan sağlık emekçileri; emeklerinin değersizleştirilmesine, haklarının ödenmemesine, sağlıkta şiddete karşı yurt genelinde hastane önlerinde eylemde.
Sağlık emekçileri, hekimlere yönelik maaş artışının ve yıllardır sözü verilen ek göstergenin ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçilerine uygulanması talebiyle birçok ilde iş bıraktı.
'Sağlık işi ekip işidir' diyen sağlık emekçileri 'hiçbirimiz geçinemiyoruz' diyerek Türkiye'nin pek çok ilinde yaptıkları eylemde sadece hekimlere düzenleme çıkmasına karşı zam talep etti.
Kanada’da sağlık çalışanlara “zorunlu fazla mesai” dayatması uzatıldı. Kontrat karşılığında 18 bin dolarlık bonus alan hemşirelerin tek bir gün izin kullanmalarının bile önü kesilmiş durumda.
Dünyanın her yerinde sağlık çalışanları ve bakımevi işçileri ücret zammı, daha iyi çalışma koşulları, ek personel ve sağlık önlemleri için iş durduruyorlar.
Sağlık çalışanı olduğu için oturduğu apartmanda şiddete maruz kalarak evinden taşınmak zorunda kalan bir hemşire, çalışma yükünün getirdiği ağırlığın da artık kendilerini tükettiğini anlatıyor...
Büşra isimli bir hemşire sosyal medyada Ankara B. Bld. Bşk. Mansur Yavaş’tan aşure istedi. Kaan Altınok isimli kullanıcı ise sosyal medyada yaptığı yorumda cinsel saldırı tehdidinde bulundu.
Sağlık çalışanı kadınlar koronavirüs salgını döneminde beden ölçülerine uymayan koruyucu ekipmanla çalışmanın zorluklarını anlatıyor
Sağlık Federasyonu Kovid-19’a yakalanmış hastaların bakım ve tedavisini yapan hamile 3 hemşirenin başka görevlere verilmesini istedi.
Bugün canımızı kurtarmaya çalışırken bize yaşatılan bu ağır sömürü, korona günlerinin ardından neyle karşı karşıya kalınacağını gösteriyor.
Salgının en sert yaşandığı New York’ta özellikle yoksulların başvurduğu Harlem Hastanesinde çalışanların hiçbir ihtiyacı karşılanmıyor. Sağlık emekçileri ‘Böyle gitmez’ demek için eyleme geçti.
Ağır çalışma koşulları, az çalışanla çok iş, korunaksızlık, psikolojik baskılar... Sağlık emekçileri tüm bunların sadece kendileri için değil halk sağlığı için de ağır sonuçları olacağını söylüyor.
Hastanelerde alınan önlemlerde bile ayrımcılık söz konusu olduğunu belirtiyor sağlık çalışanı kadınlar. Başhekimlik katlarına alınan önlemlerin diğer servislerde alınmadığını söylüyor.
‘Sağlıkta çağ atladık, diyenler, sağlık emekçilerine bir maske vermekte zorlanırken emekçiler psikolojik olarak da yıpranmaya başlamıştı. Bu sistem, koronavirüs salgınıyla pul pul dökülmeye başladı.’
Sağlık emekçileri sorunlarını saymakla bitiremiyor: Koruyucu malzeme eksikliği, hastanelerdeki önlemlerin yeterli olmaması, sağlık çalışanlarının ailevi ve özel koşullarının dikkate alınmaması...
8 Mart öncesi bir araya gelen DEÜ Hastanesi sağlık çalışanları sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı. Sağlık hizmetinin ekip işi olduğunu söyleyen çalışanlar, 'Mücadele de ekip işi' dedi.
Avusturya’da bakım ve sosyal hizmetler alanında çalışan emekçiler uyarı grevlerinin 2. gününde de sokağa çıktı: ‘Çalışma süresi kısaltılsın, iş yükü azaltılsın.’
Eyüpsultan Devlet Hastanesinde sağlık çalışanı kadınlar, Avukat Songül Beydilli’nin katılımıyla kadına yönelik şiddeti, şiddete ilişkin yasaları ve çocuk istismarını konuştu.
Oya hemşire anlatıyor: ‘Mesleğimiz dışındaki işlere bile biz koşturuyoruz, üç kişilik işi yapıyoruz, iş yükü ağır, ne enerjimiz ne vaktimiz kalıyor kendimize...’
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.