YRP'li Ali Yüksel, şeri hukuk istediğini, 3 eşi olduğunu, kadın ve erkeğin eşit olamayacağını söyledi
YRP Konya Milletvekili ve MYK üyesi Ali Yüksel yine kadın düşmanı söylemleriyle gündeme geldi.

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Ali Yüksel'in çok eşliliği desteklediği, üç eşi olduğu ve dördüncü eşinin de olmasını istediğini söylediği bir röportajı ortaya çıkmıştı. Yüksel, tepkilerin ardından üç eşi olduğunu reddetmişti. Geçtiğimiz gün Gazete Duvar'da Can Bursalı'ya verdiği söyleşide şu ifadelere yer verdi:

"Allah rahmet eylesin ilk eşim vefat etti. Daha sonra iki eş ile kaldım. Ama benim niyetim dörde kadar gitmekti. Allah müsaade etmiş. Kanunları kim yapıyor, insanlar yapıyor. Ama ben Allah’a hesap vereceğim. Öldüğüm zaman beni Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri yargılamayacak, hesabı onlara vermeyeceğim. Ben Allah’a hesap vereceğim. Allah’ın müsaadesine göre hayatımı tanzim ederim. Daha sonra iki eşim oldu."

"Tek eşlilik ve kadın özgürlüğü erkeklerin bir oyunudur. Müslümanların hayatına bakarak ‘Yahu kadını kocasına mahkûm ediyor, dört duvar arasına hapsediyor, kadın çalışabilmeli, kocasına hizmetçilikten kurtulmalı’ diyorlar. Peki, kocasına hizmet etmeyi yadırgayan, doğru görmeyen kişiler kadına özgürlük vererek kadına çalışma hayatı açıyorlar değil mi? Kadın ya hostes oluyor ya bir lokantada garson oluyor ya bir pavyonda efendim vücudunu sergileyerek parasını kazanıyor veyahut bir fabrikada, işyerinde çalışıyor. Peki, bunlar kocasının dışındaki insanlara hizmet etmiyor mu? Sevdiği hayat arkadaşına bir çay yapmak, yemek yapmak yadırganırken gidip pavyonda gözünden şehvet akan insanlara hizmet ediyor. Bir restoranda çalışan bir kadın müşteriye surat asmak veya tavır koymak hakkına sahip mi? Yaparsa kapı dışarı değil mi?"

"Şimdi bir de eşitlik deyince kadın erkek eşitliği diyorlar. Hiç eşit olabilir mi? Kadınla erkek eşit olabilir mi?"

MECLİS ÇATISI ALTINDA KADINLARIN HAKLARINI HEDEFE KOYANLARA YER YOK!

Ekmek ve Gül Yazı İşleri Üyesi ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, "Bir yanda kadınları erkeğin himayesine ve hizmetine hapsetmek isteyen, çalışmasını sapkınlık olarak gören karanlığın temsilcisi, üç eşlilikle övünen YRP'li Ali Yüksel... Yanında, nafaka konusunun gerçek mağduru olan kadın ve çocukları unutturup, kadınlara ve çocuklara yasal hakları olan nafakasını ödemek istemeyen erkekleri mağdurmuş gibi gösteren Aile Bakanı. Diğer tarafın, bu ülkenin kadınlarının sözü, mücadelesi açık: Kadınlar haklarını kolay kazanmadı, meclis çatısı altında kadınların kazanımlarını böyle rahat rahat  hedefe koyamazsınız. Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Meclis çatısı altında üç evlilik savunusu yapan, kadınların haklarını hedefe koyanların yeri yok!" diye tepki gösterdi.

Fotoğraf: YRP