Şirinevler metrobüste tacize uğrayan kadın: Kimse susmasın
İstanbul Şirinevler’de iki genç kadın tacize maruz kaldı, 3 zanlıdan ikisi kaçarken birini yakalayan kadınlar şikayetçi oldu.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde metrobüsten inen iki kadın 3 erkeğin tacizine maruz kaldı. Biri 17 diğeri 21 yaşında olan kadınlar tacizcilerden birini yakalayıp, polisi aradı, tacizci 2 kişi ise kaçtı.

Yaşanan tacizi Ekmek ve Gül’e anlatan E.C., “Ben ve yanımdaki arkadaş metrobüsten aşağı doğru iniyorduk, 3 kişi metrobüsten inerken bizi taciz etti, dokundular. Meydana doğru yürürken gülüyorlardı. Bir tanesinin yakasından tuttum, çantasından çektim diğerleri kaçtı, videolarını çektik. Daha sonra da polisi aradık. Şimdi karakola şikayetçi olmaya gideceğiz. Tacize uğrayan diğer arkadaş 17 yaşında” dedi. 17 yaşındaki genç kadının anne ve babası da olay yerine gelerek şikayetçi olduklarını söyledi.

SOKAKLAR GÜVENLİ DEĞİL

E.C. Kadınların hiçbir şekilde güvende olmadığını söylerken “Güvenliğimiz yok, sokaklarda dahi her gün onlarca kadın taciz ediliyor. Bugün ben susmadım, sussaydım yarın başkası tacize maruz kalacaktı belki de. O yüzden kimse susmasın” diye konuştu.


İlgili haberler
Dersim’de çalıştığı işyerinde tacize uğrayan öğren...

Harçlığını çıkarmak için girdiği kebapçıda aşçının tacizine maruz kalan H.K., işveren olaya göz yumu...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan kah...

Kötüyü, eril aklı, şiddeti, istismarı, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan şey haklı olanın, yaşam...

Tacizden tutuklanıp serbest bırakıldı, tacizlerine...

Muğla’da, üniversite öğrencisi Tuğçe Ç'yi taciz ve tehdit ettiği gerekçesiyle ile tutuklanıp ardında...