ODTÜ’de kız yurdunu tahtakurusu bastı: Hijyensiz ortamda yaşıyoruz
Orta Doğu Teknik Üniversitesinde öğrenci yurdunu tahtakurusu bastı. Uzun zamandır hijyensiz ortamlarda yaşadıklarını anlatan ODTÜ 3. Yurt öğrencisi genç kadınlar sorunun derhal çözülmesini istiyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenci yurdunu tahtakurusu bastı. Öğrenciler tepkili.

Yurtta bütçe olmadığı gerekçesiyle  çamaşır suyu bile alınmadığını anlatan öğrenciler,  yönetimin öğrencilerin yangın merdivenlerinde vakit geçirmesini engellemek amacıyla iki kez alarm takmasına tepki gösterdi. Öte yandan Yurt Müdürlüğünün öğrencileri 13. Yurda bir süreliğine geçebileceklerini söylediğini belirten öğrenciler bu yurtta da farelerin bulunması ve tuvaletlerin akıtmasına dair kaygı duyduklarını ifade etti.  Yurt müdürü, ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü ile iletişime geçen öğrenciler, sorunun derhal çözülmesini talep etti.

ODTÜ 3. yurtta kalan Rozerin yaşadıklarını şöyle anlattı:  “Oda arkadaşlarım böcekleri fark etmemizden bir hafta önceye kadar kaşınıyorlardı. İlaç kullanımının yan etkisi veya alerji olduğunu düşündük ve böcek ısırığı olabileceği aklımıza gelmedi. 5 Aralık günü arkadaşlarım yataklarda, duvarlarda böcek olduğunu fark etti özellikle bir yatak tamamen böcek kaplıydı. İki arkadaşım o geceyi yurdun dışında geçirdi. Ben aynı gece, çarşamba ve perşembe odada kalmaya devam ettim. O zaman aralığında asıl böceklerin olduğu yataktaki arkadaşıma yurt müdürü böceklere kendisinin neden olduğunu, yurdun dışından getirdiğini söyleyerek azarlamış. Odada ilaçlama yapılacağını son saniye söylediler ve odadan hiçbir eşyamı almaya vakit bulamadan bir geceliğine 13. Yurtta kalacağımı söylediler. Yanımda hiçbir eşya olmadan arkadaşlarıma kalmaya gittim. Oda arkadaşlarımdan biri de düzenli kullandığı ilaçlarını bile alamadan oda kapatıldı. Pazar günü tekrar yurda döndüm. Benim tarafımda böcek görünmedi ancak odadaki diğer arkadaşım birkaç tane gördüğünü söyledi.”

“GECE ÜZERİMDE BÖCEKLERLE UYANDIM”

Tekrar böcek  bulduklarını anlatan Rozerin, “Bir saat sonra yorganda ve üzerimde yaklaşık 10 tane böceğin gezmesiyle uyandım ve odadan çıkıp mescide yatmaya gittim. 12 Aralık’ta tekrar odanın ilaçlanacağını söylediler ve yine 13. Yurtta kalacağımızı belirttiler.” Rozerin,  hijyenik koşullarda yaşamak için odalardaki temizliğin özenli yapılması, tek personel yetişemediği için personel sayısının artırılmasını istedi.

ODTÜ 3. Yurtta kalan Hilal,   “Bu kadar yayılmaya meyilli bir sorunun üstünü kapatmaya çalışıp bir de arkadaşlarımızı mağdur ediyorlarmış meğer. Her kata 2. kez alarm takıldı bugün ama 12 öğrenciyi bir süreliğine misafirhanede tutacak paraları yokmuş” dedi. Aynı zamanda yurt yönetiminin tahtakurusu çıkan odaları ilaçlamayı düzgün yapmadıklarını söyleyen Hilal, bu süreçte öğrencilere düzgün bir yer ayarlanmayıp mağdur edildiğini aktardı.

Hilal, “Müdüre hanım bir kişinin özellikle yurtlara alarm takılması için bağış yaptığını söyledi ve bu hepimize çok saçma geldi. Her yurtta o kadar çok tamir edilmesi gereken şey varken kim niye buna bağış yapar aklımız almadı gerçekten” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Aydın’da öğrenciler yurt asansörünün düşmesine kar...

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci Zeren...

Eskişehirli kadınlar KYK yurdunda tacize tepki gös...

Eskişehir’de KYK Yurduna giren bir erkeğin kadınları taciz etmesini Ulus Anıtı önünde protesto eden...

Bir asansör nasıl bir cinayet aleti haline dönüştü...

Bir asansörün üniversite öğrencilerinin canının sınandığı bir cinayet aletine nasıl dönüştüğünü öğre...