Kocaeli'de kadınlar 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek için bir aradaydı
Kadınlar, Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin yaptığı çağrı ile 'okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek' talebi için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadınlar İzmit, Belediye İş Hanı önünde, Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin yaptığı çağrı ile “okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek” talebi için basın açıklaması gerçekleştirdi. Duruşma sonrası gerçekleşen açıklamada kadınlar bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek davasında MEB'in hukuk müşavirinin "Üst gelirli aileler, okullarda yemek verilmesini istemiyor" sözlerine karşı, karşı çıkılması gerekenin çocuk işçiliği ve ÇEDES gibi gerici uygulamalar olduğunu vurguladı.

Kadınlar açıklamaya, "Sağlıklı yemek her çocuğun hakkı" sloganını atarak başladı. Açıklamayı okuyan Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği başkanı Selda Arslan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin MEB’e açtığı davanın ilk duruşmasının görüldüğünü ve kadınlar olarak davanın takipçisi olduklarını dile getirdi. Devleti ve devletin kurumlarını çocukların sorunlarını çözmek üzere sorumluluk alması gerektiğini hatırlatan Arslan, “Kocaeli Ekmek ve Gül Dayanışma Derneği olarak tüm halkımızı, sendikaları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını bizlerle birlikte davanın takipçisi olmaya davet ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ankara'da kadınlar okullarda bir öğün ücretsiz, sa...

MEB'e karşı, okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkı için açılan davanın ilk duruşması bug...

Çocuklar için bir öğün yemek davasına MEB'in savun...

'Bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek' davasında MEB'in hukuk müşaviri, 'Bir öğün ücretsiz yemeğin ve...

Kadınlar bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek için so...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin MEB'e karşı açtığı okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı y...