Kızı Şeyma Yıldız’ı katleden babaya ağırlaştırılmış müebbet talebi
Şeyma Yıldız’ı katleden sanık Harun Yıldız hakkında ‘öz kızını kasten öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, 18 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız’ı katleden Harun Yıldız hakkında “ağırlaştırılmış müebbet hapis” talebiyle açılan davanın ikinci duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma öncesi Kadın Meclisleri üyeleri ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, kadınları bulunduğu alanı kalkanlarla çevirdi.

GAZETECİLER ALANDAN UZAKLAŞTIRILDI

Taşcıer’in polis ile yaptığı müzakere sonucunda yalnız iki kişinin açıklama yapabileceği belirtildi. Bu sırada Şeyma Yıldız’ın fotoğrafını taşıyan kadınların dövizleri indirmesi istenerek, kadınlar gözaltına alınmakla tehdit edildi. Fiziksel mesafe uyarısı yapan polislere tepki gösteren kadınlar, “Biz on kişiyiz ve kurallara da uyuyoruz. Bizden on kat fazla polis var burada, asıl siz pandemi kurallarına uymuyorsunuz” diye karşı çıktı.

Bu sırada gazetecilerin görüntü almasını engelleyen polisler, Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü yaptıktan sonra, gazetecileri alandan uzaklaştırdı.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Ardından adliye önünde konuşan Kadın Meclisleri üyesi Mizgin Sünbül, açıklamalarının pandemi gerekçesiyle engellenmesine tepki göstererek, “Biz daha dün burada açıklama yaptık dünden bugüne ne değişti? 7 kişinin bulunduğu açıklamaya 100’e yakın polis geldi, sosyal mesafeye uymayan sizsiniz” diye konuştu. Yıldız’ın, babası olan erkek tarafından vahşice katledildiğini hatırlatan Sünbül, davanın peşini bırakmayacaklarını ve adliye koridorlarında mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Tutuklu sanık Harun Yıldız ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Ankara Barosu Başkanlığı ve Kadın Meclisleri Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu (KCDP) adına davaya müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme heyeti davaya katılım talebini reddetti.

Yıldız’ın annesi Emine Yıldız’a sanıktan şikayetçi olup olmadığı soruldu. Şikayetçi olmadığını söyleyen Yıldız, “Olayı görmedim” dedi.

Ardından Şeyma Yıldız’ın sınıf arkadaşı Buse Yılmaz dinlendi. Konuyla alakalı bir bilgisi olmadığını ve yalnızca sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Yılmaz, Yıldız’ın babası ile bir sorunu olmadığını iddia etti.

Şeyma Yıldız’ın ağabeyi İlhami Yıldız da tanık olarak dinlendi. Babası ile kardeşi arasında bir sorun olmadığını savunan Yıldız, “Olaya çok şaşırdık beklemiyorduk” ifadelerinde bulundu.

MAHKEME BAŞKANINDAN CİNSİYETÇİ SORULAR
Bunun üzerine mahkeme başkanının Yıldız’a sorduğu cinsiyetçi sorular dikkat çekti. Mahkeme başkanı Yıldız’a, “Olaydan önce görüntüler olduğu anlatılıyor, gördüğüm kadarıyla klasik Anadolu ailesi gibi duruyorsunuz. Porno morno olsa muhakkak bilir miydin? Erkek arkadaşı var mıydı?” şekline sorular sordu. Yıldız ise kendisine yöneltilen soruya, “Elimin altındaydı, o ne iş yapsa ben bilirdim. Arkadaşları ile konuşurken telefonunu da bana verirdi. Öyle bir şey söz konusu olamaz” şeklinde yanıt verdi. Mahkeme başkanının, “Babanın psikolojik sorunları var mıydı” sorusuna ise Yıldız, uykusuz kaldığını, az yemek yediğini ve geçmiş yıllarda panik atak ilaçları kullandığını öne sürdü.
Ardından söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı “7/24 her gittiği yere silahını götürüyor muydu” diye sordu. Araya giren Emine Yıldız “Onu ben bilirim oğlum bilmez” diyerek failin silahı bazı zamanlarda yanına aldığını söyledi.

TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMASIN TALEBİ

Söz alan müdafi avukatı, “Sanığın eşinin anlatımlarına göre silahını hiçbir şekilde yanında taşımıyor olay günü silahını yanına alması ile cinayeti tasarladığını düşünüyoruz. Olaydan üç gün geçmiş, kızı ile konuşmuş haksız tahrik olması mümkün değil. Sanığın hiçbir indirim yapılmadan en üst cezadan yargılanmasını talep ediyorum” dedi.

Son olarak ifadesi sorulan sanık Harun Yıldız ise önceki beyanlarını tekrarladı. Mahkemeye yazılı dilekçe sunduğunu belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Ardından mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Yapılan yargılama, sanığın savunması, maktuleye ait otopsi raporu, tanık anlatımları, bilirkişi raporu, olay tutanağı ile dosyadaki deliller göz önüne alındığında, sanığın öz kızı olan maktuleyi ateşli silah ile vurma suretiyle kasten öldürdüğü yönündeki eylemi sabit” diyerek, bu kapsamda sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Ayrıca sanığın katalog suçlardan yargılanması nedeniyle tutukluluk halinin devamını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise taraf avukatlarının esas hakkında savunmalarını almak için ek süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.

İlgili haberler
Şeyma’nın annesi, Kadir’in kurtardığı kadın, suça...

Şeyma Yıldız’ın annesinin, Kadir Şeker’in şiddetten kurtardığı ve sonrasında Kadir’i suçlayan Ayşe D...

Şeyma Yıldız cinayetinin ardından: Sevgi bir mülki...

Erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle babası tarafından öldürülen Şeyma Yıldız cinayetine ilişkin İHD An...

Şeyma’yı babası ‘erkek arkadaşı var’ bahanesiyle ö...

Ankara Çubuk’ta lise öğrencisi 17 yaşındaki Şeyma Yıldız, erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle babası t...

‘Şeymaların ölmemesi için mücadeleden geri durmama...

Babası tarafından öldürülen Şeyma Yıldız için bir lise öğrencisinden mektup: Yaşamlarımız, haklarımı...

Merve’yi katleden erkeğe iki kez ağırlaştırılmış m...

Merve Kotan ve Ekim Türkmen’i katleden Muhammet Gürsoy hakkında indirimsiz şekilde iki kez ağırlaştı...

Merve Konukoğlu görüşmek istemediği babası tarafın...

Diyarbakır'da yaşayan 20 yaşındaki Merve Konukoğlu, sınav için gittiği Elazığ'da babası tarafından ö...