Merve’yi katleden erkeğe iki kez ağırlaştırılmış müebbet
Merve Kotan ve Ekim Türkmen’i katleden Muhammet Gürsoy hakkında indirimsiz şekilde iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Kendisinden ayrılmak isteyen Merve Kotan’ı ve Ekim Türkmen’i 15 Ağustos 2019’da ateşli silahla katleden Muhammet Gürsoy hakkında görülen davanın karar duruşması Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Aydın Kadın Dayanışma Platformu, Kotan ve Türkmen’in ailesi ile çok sayıda kadın katıldı. Duruşmaya taraf avukatları ile Aydın Barosu Kadın Komisyonu avukatı müdahil oldu. 

DURUŞMA ÖNCESİ KADINLAR AÇIKLAMA YAPTI
Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Aydın Kadın Dayanışma Platformu açıklama yaptı. Açıklamada kadınlar “Buradan hakim ve savcılara sesleniyoruz, kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi olmaz. Merve’nin katiline hak ettiği cezayı verin” dediler.

SANIK İYİ HAL İNDİRİMİ İSTEDİ
Tutuklu olarak yargılandığı duruşmaya SEGBİS ile katılan sanık hakkında savcı ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet mütalaasını tekrarladı. Sanık avukatı failin tahrik indiriminde faydalanması talebinde bulunurken, sanık “iyi hal indirimi” talebinde bulundu.

Verilen 5 dakikalık aranın ardından mahkeme, sanık Muhammet Gürsoy hakkında “tasarlayarak öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, “iyi hal indirimi talebini de kabul etmedi.

‘EMSAL KARAR NİTELİĞİNDE’
Duruşmanın ardından açıklama yapan Merve’nin avukatı Sibel Önder, Merve’yi bilerek isteyerek katleden sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini Türkiye’de emsal karar niteliğinde olduğunu söyledi. Buradaki en önemli unsurlardan birinin uygulanan cezanın hiçbir şekilde takdiri ve lehe olan indirim sebeplerinin sanık adına kullanılmadığını kaydeden Önder, “Bundan sonra kadınlara kalkan ellerin karşısında Türk ceza kanunları var ve bunlar emin olsunlar. Tüm kadın cinayetlerinin hesabı soracağız. Ölülerin dili yok ama biz kadınların dili var” diye konuştu. Merve’nin babası da açıklama yaparak “Biz karardan memnunuz” dedi.


İlgili haberler
Merve Kotan’ı öldüren sanığın ailesinden saldırı

Kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan ve arkadaşı Ekim Türkmen’i öldüren Muhammet Gü...

Başka Merve’lerin ölmemesi için birleşmeliyiz

Ailemizin yaşadıkları üstüne birçok haber sitesinin uydurma haberleriyle acımız katlandı ve sinirler...

GÜNÜN KAMPANYASI: Merve Kotan için adalet

Ayrılmak istediği erkek tarafından silahla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Merve Kotan için ablası...