İzmit Belediyesi deprem bölgesinden gelen çocuk ve kadınlar için psikososyal destek sunuyor
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci :‘60’ın üzerinde tır deprem bölgesine ulaştı. İzmit halkının çok büyük desteğini aldık’

İzmit Belediyesi Maraş merkezli depremlerden etkilenen ve Kocaeli’ ye gelen depremzedelere destek faaliyetlerini sürdürüyor. İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’ni Depremzede Destek Noktası’ na çevirerek gıda, giyim, hijyen malzemeleri ve oyuncak gibi pek çok ihtiyacı karşılıyor. İzmit Belediyesi deprem bölgesinden gelen çocuk ve kadınlar için psikososyal destek sunmasının yanı sıra; 3-6 yaş arası çocuklar ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler de belediyenin eğitim hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor.

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci depremzedeler için sürdürülen faaliyetlere ilişkin “Deprem sonrası acil ihtiyaç listemizi oluşturarak hazırlıklarımızı yaptık. 60’ın üzerinde tır deprem bölgesine ulaştı. İzmit halkının çok büyük desteğini aldık. Gönüllülerle birlikte İzmit Belediyesi çalışanlarıyla birlikte çalıştık. Her birinin heyecanı ve üzüntüsü gözlerinden okunuyordu. Bir süre sonra bu kente gelen depremzedeler için neler yapabileceğimiz üzerine çalıştık. Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Depremzede Destek Noktasına çevirdik. Burada ilk etapta psikolojik destek sağlamaya çalışıyoruz. Depremzedelerin mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bayraklı Ekmek ve Gül Grubu ‘Deprem, Demokrasi ve...

Bayraklı Ekmek ve Gül Grubu Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Avukat Zöhre Dalkır...

Depremin 17. gününden notlar | Kalp hastası bebek,...

Kendileri de depremzede olan, depremin ilk gününden bu yana dayanışma ağlarında yer alan, özellikle...

Adalet Bakanlığına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan...

Deprem bölgesinde kadınları şiddete karşı koruyacak mekanizmaların nasıl işletileceği kocaman bir so...