İşçi mitinginden metal işçisi kadınlar: Zengin çok zengin oluyor, fakir çok fakir
Türk-İş’in “Zordayız, geçinemiyoruz” mitinginden metal işçisi kadınlar geçim sıkıntılarını ve vergi kesintilerine karşı taleplerini aktarıyor.

Türk-İş’in çağrısıyla binlerce işçi “Zordayız, geçinemiyoruz” demek için Tandoğan Meydanına yürüyüşlerini başlattı. Sabah saatlerinden itibaren yüz binlerce işçi Tandoğan Meydanı’nı doldurdu.


Miting alanından metal işçisi kadınlara mikrofon uzattık:

"Vergideki haksızlık için buradayız. Zengin çok zengin oluyor, fakir çok fakir. Tüm mesailerimiz vergi kesintileriyle çöp oluyor. Zenginlere hep vergi affı yapılıyor, biz işçilere haksızlık yapılıyor. Sadece ayı geçindiriyoruz. Sosyal hayatımız olmuyor. Bu kadar kalabalık beklemiyordum ama olması gereken bu, hakkımızı arıyoruz. Az bile."


"Çalışıyoruz, kendi çabamızla geçinmeye çalışıyoruz. 'Evlenme oranı düştü' diyorlar. Çalışmamıza rağmen yine de evlenemiyoruz, nişanlı gezmeye devam ediyoruz. Yardım beklentim yok, benim hakkımı bende bıraksınlar yeter. Kredi kartından harcayıp onun borcunu ödüyoruz. Kredi çekip faiziyle onu ödüyoruz. Kredi kartı olmasa herhalde şu an hiçbir şey yapamayız."


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Attığımız çöp bile vergiye tabii, çocuklar kuru ek...

'Bu düzen sadece gelir eşitsizliğini derinleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu ülkede büyüyen her ç...

Patronun demokratlığı maaş zammına kadar

Patronum bizi anlıyormuş havalarında ve dost canlısı davrandığını ve kötü ekonominin hepimizi etkile...

Keki kazandık, sıra ücretlere zamda!

Şimdi tasarruf zamanı’ diyerek fabrikada klimanın fişini çeken, çayın yanında verilen keke göz diken...