As Plastik işçilerinin eşleri: 'Ailelerin greve desteği kritik'
Grevdeki As Plastik işçileri için düzenlenen dayanışma şenliğinde, direnişteki işçiler "Birlikte, dayanışma ile kazanacağız" diye seslendi.

İstanbul Arnavutköy'de Petrol-İş Üyesi As Plastik işçilerinin grevi devam ederken, işçilerin mücadelesini güçlendirmek adına dayanışma gecesi düzenlendi. Esenyurt'ta Şehit Erol Olçok Kültür Merkezinde, "Birlikte dayanışma ile kazanacağız" çağrısıyla düzenlenen gecede işçiler söz aldı, şiir dinletisi, dans gösterimi ve Abdal Haluk Tolga İlhan'ın konseri gerçekleştirildi.

Grevdeki As Plastik işçilerinin eşlerine mikrofon uzattık:

"Şu an çalışmıyorum ve evdeyim. Sadece işçiler için değil, işçilerin aileleri için de stresli ve yoğun bir süreç. Birbirimize destek olarak geçirmeye çalışıyoruz. Geçim sıkıntısı, işyeri baskısı bir yandan bizleri etkiliyor. Bizi de umutlandırıyor bu süreç. Belli bir kısım kırılmış olabilir ama umutluyuz. İşçiler yeteri kadar zorluk, kırılmalar yaşıyorlar, ailelerin desteği önemli. Aileler grevi bırakın baskısı yaparsak daha fazla kırılmalar yaşarlar. Bu yönden ailelerin desteği çok önemli."

"Bu süreçte ona destek oluyoruz. Daha önce böyle bir dayanışma gecesine katılmamıştım. Umarım işçilere destek olur. Zor bir süreç. Çok adaletsizlik var. Bu dayanışmalar umarım etkili olur."

"Sonuna kadar eşimi destekliyorum. Umarım kazanırız. Çok büyük bir adaletsizlik var. İki çocuğum var. Ayı zor geçiriyoruz. Kredi kartlarından harcama yapıyoruz. Diğer işçilerin eşleriyle de ilk defa bu etkinlikte yan yana geliyoruz."

Akcanlar direnişinde işçi eşlerinin desteği kritik bir noktadaydı. Şükran da bu direnişi güçlendiren kadınlardan biri… Şükran'ın hikayesini okumak için TIKLAYIN

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Akcanlar direnişinin öğrettiği: Değiştirme sorumlu...

Akcanlar direnişinde işçi eşlerinin desteği kritik bir noktadaydı. Şükran da bu direnişi güçlendiren...

Bütçeden payımızı patrondan hakkımızı istiyoruz

2024 yılı bütçesinde patronlara destek için bütçeden 376,5 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu rakama İşs...

Direnişteki Polonez işçileri: Sendika hakkımızı ka...

İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez’de sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçiler fabrika önünde...