Flormar direnişinin 77. günü: Ankara Kadın Platformu direniş alanında
Gebze’deki Flormar fabrikasında Petrol-İş’te sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin direnişinin 77. gününde, Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar direniş alanında.

Flormar işçilerinin haklı direnişlerine destek veren Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, “Ankaralı kadınların selamını taşımak ve kız kardeşlik köprüsünü kurmak için” Gebze’deki Flormar fabrikasının önündeydi.

Flormar işçileriyle halaylar çeken, sohbet eden kadınlar şu açıklamayı yaptı:

Aylardır fabrika önünde sendikal hakları için mücadele eden Flormar işçilerine, Ankaralı kadınların en samimi dayanışma duygularıyla geldik.

Gece gündüz, sıcak ayaz, demeden hakkının peşinden giden, umut olan, yüreklere su serpen, neşesiyle, oyun havalarıyla direnişe renk katan, organize kötülüklerin karşısında dimdik duran Flormar işçililerine, selam olsun.

Kaderi ortak, derdi ortak, mücadelesi ortak kadınlara selam olsun. Biz Rize’de dere başından, Mersin’de tarlaya, Yırca’da zeytinliklerden, olağanüstü halin olağanüstü kenti Ankara’ya; sokak akademilerinde, kampüslerde, evde, işte ve tam da burada fabrika önünde, direniş tohumlarını memleketin dört bir yanına saçan kadınlarız.

Kimimiz şiddete/tacize uğradık, kimimiz işten atıldık, kimimizin ev içindeki emeği yok sayıldı, kimimizin eteğine karışıldı, kimimiz kuluçka makinesi olarak görüldük… Ancak bütün bunlar yaşanırken, susmadık, korkmadık, itaat etmedik.
Bizler ki yaşamak için ekmek istedik, ekmek kuyruklarında ilk bizim sesimiz çıktı,

Amerika’da grev hakkımız için yakıldık, kadınların özgürlüğü için mücadele ederken cadı denilerek yakıldık, Şili’de diktatörlüğe karşı mücadele ederken öldürüldük, kelebek olduk, oy hakkımız için hapishanelere atıldık ama dünya tarihini değiştirirken en önde yürüdük.
Tarihimizden aldığımız güç ve bugün İran’da, Arabistan’da, Amerika’da, Arjantin’de, Polonya’da ve dünyanın her yerinde dalga dalga yükselen sesimiz, kadınların mücadelesi, hiç dinmeden devam ediyor. Biz nerdeysek, direniş de, umut da işte orada.

Ankara Kadın Platformu olarak, direnen Flormar işçisin yanında olduğumuzu bir kez de burada dile getirmek için geldik. Haklı mücadelenizde, tüm Flormar işçilerinin sesini Ankara’ya ve tüm Türkiye’ye yeniden ulaştırmak için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü vererek buradan ayrılıyoruz. Ancak dayanışmamız daimdir.İnanıyoruz ki, Novamed Grevi’nde nasıl ki sendikalar tarafında, sendika içi eril yapılanmaları dönüştürülmesi için ve kadın işçilerin sendikal mücadelede daha etkin rol oynaması için mücadele ettik ve ilerledik, bu mücadele de tarihe bir kazanımla yazılacaktır.

Buradan Flormar’a ve yüzde 51 hisse ortağı olan Yves Rocher’ye diyoruz ki, hiçbir fondöten, kadın düşmanlığınızı ve işçi düşmanlığınızı kapatamaz.
İşçilerin yasal hakkı olan sendikalı olma hakkını engelleyemezsiniz. Hakları için iş bırakma eylemi yapan işçileri “yasadışı iş bıraktılar” gibi uydurma gerekçelerle suçlayamazsınız. Bu yaptığınız yasadışıdır. Bu hukuksuzluğu bir an önce sonlandırın ve işçileri işlerine geri alın.
Bir yandan kadınlar üzerinden reklam yaparken diğer yandan kadınların en temel haklarına saldıran Flormar’ı ve Yves Rocher’i boykot ediyoruz. Tüm kadınları da boykot etmeye davet ediyoruz .Flormar direnişini dayanışma ile büyütüyoruz.

Yaşasın Kadın Dayanışması!


İlgili haberler
Flormar direnişi dikenli tellere rağmen sürüyor

Flormar işçilerinin direnişi devam ediyor. Son olarak direnişteki işçilerle fabrikada çalışmaya deva...

FLORMAR İŞÇİSİ SELDA KUŞÇU: İşçiden yana olmayana...

AKP üyesi Flormar işçisi: Onlar işverene bu kadar destek çıkmasalardı patronlar işçiyi bu kadar ezem...

Ekmek ve Gül’den Flormar’a destek: Siz kazanırsanı...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti.

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Sinemacı kadınlardan Flormar iş...

Kameranın önündeki-arkasındaki sinemacı kadınlar 22 gündür direnen Flormar işçilerini desteklemek iç...

Flormar işçileri Kadıköy’de: Kadınlar birlikte güç...

Kadınlar Birlikte Güçlü, sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve 15 Mayıs’tan bu yana eylemde o...

Flormar’da direniş öğretiyor: ‘Beraberliği öğrendi...

Direnişin 76. gününde Flormar işçileri anlatıyor: “Direniş öğretiyor, öz güvenimiz geliyor. Ya biz b...