EŞİK Platformu: 9.Yargı Paketi’ni Meclis’e getirilmeden geri çekin
EŞİK Platformu, 9’uncu Yargı Paketi’ne ilişkin yaptığı açıklamada tasarının Meclise gelmeden geri çekilmesi gerektiği belirtilerek; 'Kadınların kazanılmış haklarıyla oynamaktan vazgeçin' denildi.

EŞİK Platformu, Mülkiyeliler Birliğinde yaptığı basın toplantısında 9’uncu Yargı Paketi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu

EŞİK Platformu tarafından yapılan açıklamada; “Bizler, kimseye sormadan kapalı kapılar ardında ‘yargı paketleri’yle, ‘torba yasalar’la, genelgelerle, hukuksuz kararlarla hakları ve hayatlarına kastedilen milyonlarız. Kime oy verdiğimizin bir önemi yok. Hepimiz hemcinslerimizin her gün en az üçünün öldürüldüğünü, bir o kadarının şüpheli şekilde katledildiğini, her beş evden üçünde kadına karşı şiddetin yaşandığını, çocuklara karşı cinsel şiddetin tırmandığını biliyoruz, görüyoruz. Kendimiz yaşamıyorsak da medyadan izliyoruz; komşularımız, akrabalarımız veya arkadaşlarımızın yaşadıklarından biliyoruz. Artık hiçbirimizi ‘aileyi koruma’ masallarına inandıramazsınız. Çünkü kadınları ve çocukları şiddete karşı koruyan yasaları bir bir yok edenler, mevcut yasaları ve Anayasa’yı uygulamayanlar hiç kimseyi koruyamazlar” denildi.

'SUÇ İCAT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

İnsan haklarını tehdit eden başlıklarla 9. Yargı Paketinin dayatıldığı vurgulanan açıklamada, “Bu ‘paket’ ile hangi haklarımızın gasbedileceğini Meclis’e getirilinceye kadar tam olarak öğrenemiyoruz bile. Sızdırılan ilk taslak 38 madde iken; Adalet Bakanı taslağın 62 madde olduğunu söylüyor, 23 kanun ile 2 KHK'da değişiklik yapacağız diyor! Kamuoyuna sızdırılan 38 madde hakkında bir fikrimiz var ama kalan 24 maddenin hangi konularda olduğuna dair hiçbir açıklama yapılmadı, yapılmıyor. Medeni Yasa’dan 6284 sayılı şiddet yasasına, ceza yasasından infaz yasasına kadar birçok temel yasada değişikliği 38 maddelik haliyle aynı torbaya tıkıştıran yasa teklifi ile iktidar, bir yandan tekrar tekrar suç işleyenlere af getirmeye çalışırken, diğer yandan ‘etki ajanlığı’ adı altında yeni bir suç icat etmeye de çalışıyor” ifadelerine yer verildi.

'TASLAĞI GERİ ÇEKİN'

Taslağın Meclis’e getirilmeden derhal geri çekilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Kadınların yaşam hakkı dahil olmak üzere kazanılmış haklarımızla oynamaktan vazgeçin! Hukuksuzluğunuzu hukuka uydurma yöntemlerinizi, eşitlik ve laiklik düşmanı politikalarınızı, Meclis’te oybirliği ile kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, bir kişinin kararı ile çekilmenizden biliyoruz. Yeni değil, bugün değil, yüzyıllardır iktidarınızı kadınların boyunlarını eğerek var etmeye çalıştınız. Her hakkımızı mücadele ile kazandık. İşte buradayız. Fetvalarınıza, yasaklarınıza boyun eğmiş olsaydık, bugün burada olmazdık. Yalanlarınıza, vizyonsuz vizyon belgelerinize, laiklik ve eşitlik karşıtı torba yasalarınıza asla boyun eğmeyeceğiz. Amacınızı ve yöntemlerinizi biliyoruz. Seçilmiş belediye başkanları yerine ‘kayyum’larınızı atamanızdan, muhalif herkesi kumpas ve intikam davaları ile hukuka aykırı olarak hapislerde tutmanızdan biliyoruz. Rant aşkınızdan, imar yasalarınızdan, bilime ve bilimsel eğitime saldırılarınızdan, hayvanlara ve doğaya verdiğiniz zarardan biliyoruz. Hala hukuksuzluğunuza kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz ama hatırlatalım: Siz kaybettiniz” denildi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
9. Yargı Paketi: Kadını aileye hapset, Anayasa’yı...

AKP iktidarı, çok açık yasa ihlal ederek kadının sadece kendi soyadını kullanmasının aile bütünlüğün...

Yargı Paketi taslağında AYM kararı tanınmadı: Kadı...

Yargı Paketi taslağında, AYM’nin iptal ettiği madde benzer şekilde yeniden düzenlendi. Gerekçede kad...

EŞİK: Medeni Yasa’yı yargı paketine sıkıştıramazsı...

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), yargı paketiyle getirilmesi beklenen nafaka ve soyadı gibi Mede...