Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği: Çocuklarımız güvende olan kadar sokaklardan çekilmeyeceğiz
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, artan çocuk istismarlarına karşı eylem düzenledi. Açıklamada "Kadına ve çocuğa yönelik şiddet politiktir bu şiddete karşı sessiz kalmıyoruz!" denildi.

İstanbul'da Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları gününde eylem düzenledi. İki hafta önce Pendik'in Fatih Mahallesinde 7 yaşındaki bir kız çocuğunun 50 yaşlarındaki İ. K. isimli erkek tarafından istismar edildiğini hatırlatan kadınlar, "Karma eğitimi kız çocuklarının güvenliği için yapıyoruz diyorlar. Siz ilk önce bakkala giden kız çocuğunu koruyun. Ama siz gözünüzü Medeni Kanuna dikmişsiniz, karma eğitime dikmişsiniz!" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde Fatih Mahallesinde iki hafta önce 7 yaşındaki bir kız çocuğu, 50 yaşlarındaki İ. K. isimli erkek tarafından inşaat halindeki bir binaya götürülerek istismara maruz bırakıldı. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları gününde saat 19.30'da bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına mahalle muhtarları, yöre dernekleri, Emek Partisi ilçe başkanı ve üyeleri, CHP mahalle birim temsilcileri de katıldı. Açıklamada "İstismar suçtur aklanamaz", "Susma haykır istismara hayır", "Çocuk istismarı aklanamaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, çocuğun ailenin tepkisi ve çığlıklarıyla istismarcı erkekten kurtulduğunu ifade ederek, "Bugün burada toplanan kolluk güçleri günlerce onu arayıp bulamayacak. Biz bu tramvayı çok yaşadık, biz çocukların ölü bedenlerini bulmaktan yorulduk. Biz geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak istiyoruz ama çocuklar için 'küçüğün rızası var' diyenler buna engel oluyor. Bu memlekette çocukları koruyan yasalar yapmak yerine 'küçüğün rızası var' deniliyor. Çocuk tecavüzcüye istismarcıya ses çıkarmayınca istismarcı iyi halden indirim alıyor ve denetimli serbestlikle bırakılıyor yüzlerce vaka geliyor derneğimize. Biz adaletimizi mücadele ederek kazanacağız, istismar edenin gerekli cezayı alana kadar da mücadele edeceğiz." dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü | ‘Bütünleşik çoc...

3-7 Ekim tarihleri arasında ‘Bütünleşik çocuk koruma için toplumla birlikte’ şiarıyla İzmir'de gerçe...

Yoksulluk, şiddet, istismar üçgeninde kadınlar ve...

Mahallede 4300 hastaya bakan bir aile hekimi “İstanbul’un ve ülkenin küçük bir panoraması” dediği Es...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...