"Ailenin korunması" için tüm devlet kurumlarından oluşan kurul oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi"ne ilişkin genelge yayımladı.

Cumhurbaşkanının imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle, bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınıın açıklayacağı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planının uygulanması ve izlenmesi için bakanlıklardan, devlet kurumlarından oluşan bir koordinasyon kurulu kuruldu. Bu kurulda, bakanlıklar, başkanlıklar, TİHEK, TÖK, RTÜK, SGK, TİK, TRT, Belediyeler Birliği yer alacak.

"Aileye yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi konularına ilişkin çalışmalarda bulunmak amacıyla" kurulan kurulun çalışmalarına kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerin bünyesindeki kadın/aile çalışma merkezleri, meslek kuruluşları, STK'lar, özel sektör temsilcileri davet edilebilecek. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı koordinasyonunda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Yıllık Faaliyet Planı" hazırlayacak.

Genelgeyle birlikte, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulları da oluşturulacak. Bu kurullarca ailenin güçlendirilmesi için il eylem planları hazırlayacak.