25 Kasım'da tutuklanan göçmen kadınlar serbest bırakıldı
Yaklaşık 1 haftadır GGM'de tutulan göçmen kadınların idari gözetim kararı kaldırıldı

25 Kasım yürüyüşünde gözaltına alınan ve Selimpaşa GGM'ye gönderilen 2 göçmen kadın hakkında verilen “İdari Gözetim” kararı, kadınların mücadelesi sonucu kaldırıldı. Kadınlar serbest bırakıldı.

İstanbul’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Taksim Tünel’de yapılan eylemde gözaltına alınan biri Azerbaycanlı ve biri İtalyalı 2 kadın, 27 Kasım’da Silivri’de bulunan Geri Gönderme Merkezi’ne  götürüldü. 1 haftadır GGM’de tutulan ve sınır dışı edilme tehlikesi yaşayan kadınlar için verilen “İdari Gözetim” kararına karşı 25 Kasım Kadın Platformu avukatları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

GÖZETİM KARARI KALDIRILDI

Kararı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, kadınların GGM’de tutulmaları yönünde verilen İdari Gözetim kararını bozdu. Platform üyeleri, GGM’ye giderek kadınları karşıladı. Öte yandan avukatlar, kadınların sınır dışı edilmesi yönünden verilen karar için de İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurmaya dönük dava açacak. Bu süreçte dava sonuçlanıncaya kadar sınır dışı kararı uygulanamayacak.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül