SES Elazığ Şubesi Burcu Demir için açıklama yaptı: Öldüren sevgi istemiyoruz
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Elazığ Şubesi üyesi kadınlar Elâzığ’da Uzman Çavuş Murat Çoşansel tarafından öldürülen Burcu Demir için açıklama yaptı.

Elazığ’da bir ay önce nikah kıydığı Uzman Çavuş Murat Coşansel tarafından katledilen fizyoterapi teknikeri Burcu Demir için Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Elazığ Şubesi üyesi kadınlar Demir’in katledildiği hastanenin önünde açıklama yaptı. Açıklamada “Kadın yaşam özgürlük”, “Sözleşmeden değil önümüzden çekil”, “Koruma aklama yargıla” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan SES Elazığ Şube Başkanı Derya Coşkun, “Burcu Demir; dün, burada çalıştığı hastanenin önünde silahlı saldırıya uğramış ve canice katledilmiştir. Bizler biliyoruz ki kadın cinayetleri politiktir. Hepimizin de bildiği gibi Burcu’yu hayattan koparan sadece ayrılmak istediği erkek değil, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır” dedi.

Kadınların sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan ibaret olmadığını söyleyen Coşkun, “Bu toplumun eşit bireyleri olan kadınların, şiddetten korunması devletin ana görevlerinden biri olmasına rağmen, siyasi iktidar tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin getirdiği koruma mekanizmalarından bir gecede vazgeçilmiş olması; kadınların, şiddetin bir parçası haline gelmesinin ana sebeplerinden biri. Bilinmelidir ki her kadın cinayeti kadınların yaşam hakkına ve kötü muameleye uğramama hakkına yapılmış bir saldırıdır” dedi. Açıklama şöyle devam etti:

'SORUMLU AKP İKTİDARIDIR'

“Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku ve daha binlerce kadın. Bugün hikayemiz yine aynı. Erkekler, onlara sırf hayır dendiği için kendilerinden boşandığı ve ayrıldığı için ya da hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürme cesaretini; kadınlar öldürüldüğünde dahi yine kadınların hayatını mercek altına alan, kadınların tercihini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan ve her gün kadınların yaşam güvencesini elinden alan AKP iktidarından alıyor.

AKP iktidarı ve onun erkek egemen kurumları, kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak sadece kadın düşmanı politikalar uygulamakla kalmıyor, kadın katili oluyor. Bizden şimdi Burcu için ağıtlar yakmamızı; karanfil ve mumlar ile anma köşesi oluşturup yasımızı yaşayıp yarın sabah her şey aklanmış gibi hayatımıza devam etmemizi bekleyenler, biz yasta değil isyandayız! Öldüren sevginizi istemiyoruz!”

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

“Burcu 32 yaşında bir sağlık emekçisiydi. Tıpkı bizler, sizler gibi birilerinin ablası, kardeşi, evladıydı ve geleceğe dair hayalleri olan biriydi. Burcu’ya sıkılan kurşunlar; Burcu’yu ailesinden, arkadaşlarından ve sevdiklerinden koparmış olabilir ancak bizler, Burcu’nun nezdinde bir kadının daha hayattan koparılmasına göz yummayacak, bu duruma alışmayacak, 1 kişi daha eksilmeyeceğiz. Yaşanılan bu sürecin takipçisi olacağız. Tüm kadınları, kadın hayatını ve haklarını hedef alan söylem, politika ve uygulamalara karşı şiddetsiz, güvenceli bir yaşam için örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz ve bir kez daha buradan sesleniyoruz: Öldüren sevginizi istemiyoruz!”

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
1 ay önce nikah kıydı, ayrılmak istediği için katl...

Elazığ'da 32 yaşındaki fizyoterapi teknikeri Burcu Demir, 1 ay önce nikahının kıyıldığı Uzman Çavuş...

Uzman çavuş tarafından öldürülen Burcu Demir'in ce...

Elazığ'da Murat Çoşansel tarafından öldürülen Burcu Demir' in cenazesi kadınlar tarafından taşındı....

KCDP: 2023 yılında 315 kadın cinayeti, 248 şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 yılında 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğün...