Sanık iftira attı, mahkeme katledilen Burcu'nun telefon kayıtlarını istedi
Elâzığ’da 32 yaşındaki sağlık emekçisi Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 2. duruşması bugün görüldü.

Elâzığ’da 32 yaşındaki sağlık emekçisi Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 2. duruşması Elâzığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Burcu Demir’in ailesi hazır bulunurken Elazığ Barosu Kadın Hakları Merkezi, SES Elazığ Şubesi, Elazığ Kadın Platformu, Elazığ Ekmek ve Gül Grubu, KAMER ve pek çok yurttaş aileye destek verdi. Dava 2 Ekim'e ertelendi.

Sanık Murat Coşansel mahkemeye Akçadağ Cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Duruşma Baba Necati Demir'in beyanı ile başladı. "Ne yazık ki insanları seçemiyoruz. Kızım şu an kara toprakta. Sanık canice evladımı elimden aldı. Olay günü yoğun bir şekilde telefon görüşmesi oldu. Bizi tehdit etti, bana hakaret etti, küfretti, bizi ölümle tehdit etti" dedi.


Daha sonra konuşan Anne Songül Demir ise bu evliliği istemediklerini, kızları istediği için kabul ettiklerini söyledi. "Kızım çok baskı yaşamış ama bize söylememiş. Ayrılma kararı aldığında o konuşmasın diye gelip öldürdü. Her selam verdiği kişiyle ilişkisi olduğunu iddia etti. 4 Şubat’ta kızım boşanma kararı aldı 8 Şubat’ta öldürüldü" diye konuştu.

Mahkeme başkanı maktulün telefon kayıtlarının mahkemeye ulaşmaması nedeniyle bugün karar veremeyeceklerini dile getirdi. Ailenin avukatı Gazi Özdemir makbulün telefonundaki kayıtların dosyaya etkisi olmadığını bugün mahkemenin karar verebileceğini belirtti.

Son olarak savunma yapan sanık bir sonraki duruşmada fiziki olarak mahkemede bulunmak istediğini dile getirdi. Mahkeme heyeti maktulün telefon kayıtlarının mahkemeye gönderilmesi için müzekkere yazılmasını isterken, sanığın tutukluk halinin devamına, duruşmanın da 2 Ekim 2024 tarihine ertelenmesine karar verdi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Duruşma sonrası SES Elâzığ Şubesi adına açıklama yapan Şube Kadın Sekreteri Dilan Gültekin, Elâzığ’da son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Elâzığ’da 2010 yılından bu yana 31 kadının öldürüldüğünü ifade eden Gültekin, “Kadınlar öldürüldüğü halde mahkeme salonlarında yine kadınların hayatı mercek altına alınıyor. Öldüren değil öldürülen suçlanıyor. Katil erkeklerin, her gün kadınların yaşam güvencesini ve kazanılmış haklarını elinden alan AKP-MHP iktidarından ve erkek egemen yargıdan cesaret aldığı ortadadır. Katiller hak ettikleri cezaları alıncaya kadar bizler her yerde olmaya devam edeceğiz. Bugün 2. duruşması olan kaybettiğimiz kız kardeşimiz Burcu'nun ailesinin de yanındayız. Katilin hak ettiği cezayı alması için birlikte dava sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Burcu Demir’in ardından…

SES Elâzığ Şube Üyesi Fulya Yeğin, Uzman Çavuş Murat Çoşansel tarafından öldürülen Burcu Demir’in ar...

Burcu Demir’i katleden uzman çavuştan tanıdık savu...

Fizyoterapi asistanı olarak çalıştığı hastanenin önünde 8 Şubat tarihinde, Uzman Çavuş Murat Coşanse...

SES Elazığ Şubesi Burcu Demir için açıklama yaptı:...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Elazığ Şubesi üyesi kadınlar Elâzığ’da Uzman Çavuş Mura...