Ölümü şüpheli olan Sevgi’nin babası: ‘Kızım Sevgi’nin ölümü aydınlatılsın’
Göğsünden ateşli silahla yaralanması sonucunda hayatını kaybeden Sevgi Eren Koç'un ailesi olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Ümraniye’de 16 Nisan’da yaşadığı evde göğsünden ateşli silahla yaralanması sonucunda Sevgi Eren Koç ölü bulunmuştu. Sevgi Eren Koç’un şüpheli ölümüne ilişkin şiddet gördüğü eşinin “intihar” iddialarına Sevgi Eren Koç’un ailesi tepki gösterdi. Aile, olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Evrensel’e konuşan Sevgi Eren Koç’un babası Taner Eren kızının öldüğü gün eşinden şiddet gördüğünü belirtti. İnşaatta çalışan Tener Eren zorluklara kızını okuttuğunu, kızının okumak için akşamları kafelerde çalışarak hayatını sürdürdüğünü anlatıyor: “Ankara’da okuduğu uluslararası finans bölümünü dondurarak İstanbul’a geldi. İstanbul’da Nişantaşı Üniversitesi hukuk bölümünde okumaya başladı. Sonra eşi R.K. ile tanıştı. Evlendiler.”

Kızı ve eşinin sorunları olduğunu anlatan Taner Eren, “Eşiyle son dönemlerde problemleri vardı, Sevgi'yi aldatmıştı. Sevgi'nin bu durumu öğrenmesi ile R.K. ile tartıştığını öğrendik. Aileler devreye girdi. Kızımın annesi ‘Ayrıl kızım, şimdi böyleyse daha sonra neler eder’ dedi ancak R.K. kendini kızıma affettirmeyi başardı” dedi.

Kızının öldüğü akşam Sevgi’nin ailesini arayıp şiddete uğradığını söylediğini belirten Taner Eren, “Olay bitmemişti aslında sonra tekrar tartıştıklarını öğrendik. Bizi aradı Sevgi ve eşi R.K.’nin ona şiddet uyguladığını söyledi. R.K. ile konuştuğumda ‘Sinirden öyle söylüyor, hiç yapar mıyım?’ yanıtını aldım. Normal tartışma sandım” dedi.

‘İNTİHAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Eren, “R.K. ertesi gün beni aradı, ‘İçeri girdim Sevgi kendini öldürmüş’ dedi. İfadesinde polislerle birlikte çilingir çağırdığını söylemiş. Anahtarı yok muydu? Bana eve girip olayı gördükten sonra polisi aradığını söylemişti. Varsayalım benim kızım intihar etti. Benim kızıma kim silah verdi? Yıllarca Ankara’da okuyan, sonra İstanbul’da okuyan, hukuk alanında son dönemi olan Sevgi silahı nerden bulmuş olabilir? Okul sonrası okulunun harçlığını ödemek için benim kızım lokantalarda çalışıyordu. Okuma azmi ve geleceğe umudu vardı. Kendini öldürdüğünü düşünmüyorum” dedi.

‘R.K. NEDEN SERBEST?’

Taner Eren henüz Adli Tıp Raporu beklediklerini belirterek, R.K.’nın sonuçlar gelmeden serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Eren, “Henüz sonuçlar gelmeden bu adamın elini kolunu sallayarak dolaşması adil mi? Ya suçluysa ve kaçarsa? Ben kızımı ölü gördüm. Sırt tarafında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar vardı. Benim kızım darbedilmişti. R.K. silahın ona ait olmadığını savunuyor. Bu olay yaşandıktan sonra kızım nasıl hemen silah bulup da kendini öldürdü? Olayın hızlıca aydınlatılmasını istiyoruz. Bütün emeklerimle büyüttüğüm kızımı kaybettim. Bu meselenin üstünün kapatılmasını istemiyorum. Suçu olan cezasını çeksin istiyorum” dedi.

Fotoğraf: Kişisel arşiv- Ekmek ve Gül