Memur Gıda'da kadın işçiler kazandı
Ocak ayından itibaren işten çıkarılan ve kıdem tazminatı verilmeyen kadın işçilerin direnişi sonuç verdi, kadın işçiler haklarını kazandı.

Memur Gıda'da kadın işçilerin direnişi sonuç verdi. İşçiler direnişten bir ay sonra kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarını kazandı.

Sol Haber'den Yekta Armanc Hatipoğlu'nun haberine göre, Bilecik Organize Sanayi Bölgesi’nde dondurulmuş meyve ve sebze üretimi yapan Memur Gıda Tarım ve Depoculuk şirketinde çalışan ve büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler, hiçbir gerekçe sunulmadan ocak ayından itibaren haklarını arayan işçilerin mücadelesi sonuç verdi. 

Daha önce Ekmek ve Gül'e konuşan işçilerden Hanife, Memur Gıda'nın ocak ayında hiçbir belge imzalatılmadan işçilere ücretsiz izin verildiğini ve mart ayına kadar sürekli fabrika yönetimi tarafından oyalandıklarını söylemişti. Fabrikada çalışma şartlarını anlatan Hanife, daha önce sabah 8, akşam 8 arası çalıştıklarını, sabah molalarının sadece sigara içenler için olduğunu, öğlen yemeklerinin ise sabit saat olmadan eldeki iş yoğunluğuna göre verildiğini söylemişti. 

Fotoğraf: Gıda-İş Sendikası X hesabı

İlgili haberler
Memur Gıda kadın işçilerin haklarına çöktü: ‘Tazmi...

Bilecik'te Memur Gıda Tarım ve Depoculuk'ta çalışan onlarca kadın işçi iş çıkışı verilmeden, tazmina...

'Halkın direnişi ile belediyemizi aldık'

Batman'da HÜDAPAR'ın adayına fark atarak belediye başkanı seçilen ve mazbatasını alan DEM Partili Gü...

Yargı çocukların açlığına kör, sağır

Okulöncesinde ücretisiz yemeğin kaldırılmasına karşı 6 Kasım'da açılan davada yürütmeyi durdurma tal...